Cacio e pepe, vagyis az olaszok híres borsos, sajtos tésztája
Az egyszerű is lehet isteni! Ez a sajtos-borsos tészta valóban kényeztető és gyorsan összedobható fogás.
A Cacio e pepe Olaszországban, főleg Rómában régóta nagy kedvenc. A borsos-sajtos tészta általában spagettiből készül, és hagyományosan pecorino sajt kerül rá. Egyes helyeken még parmezánnal is megszórják. Érdemes a borsot egy kicsit megpirítani száraz serpenyőben, úgy sokkal teltebb lesz az íze.
Borsos-sajtos tészta
Hozzávalók
- 40 dkg spagetti
- 15 dkg pecorino sajt
- 10 dkg parmezán sajt
- 2 teáskanál vaj
- bors
- só
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá sót, és tedd bele a tésztát. Főzd al dente állagúra, vagyis fogkeményre, majd szűrd le, és csepegtesd le. Ne önts ki minden főzővizet, két decire szükség lesz.
Egy száraz lábosban pirítsd kicsit a borsot, majd rakd hozzá a vajat, és tedd hozzá a tésztát. Forgasd jól össze, majd öntsd hozzá a főzővizet, és szórd hozzá a reszelt sajt felét. Amikor a sajt elolvad, a főzővíz elpárolog, húzd le a tűzről, és szórd meg a maradék sajttal. Rögtön tálalhatod is.
Ha szereted az olasz tésztákat, akkor ebből az összeállításból biztosan tudsz válogatni!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept