5 isteni barackos finomság
Annyi gyönyörű, lédús barack érik a fákon és sorakozik a piacokon, hogy kár lenne nem felhasználni őket a napi menüben desszertként vagy salátának.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Legyen sárga, őszi, rózsa, a barackkal csodákat lehet művelni, hiszen mindegyiknek más az íze, és mással párosítható.

Krémesen, habosan, desszertnek, de sonkával merész előételnek is kiváló, egyszerűen mindenhogy megállja a helyét.

Barackhab

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 2 dl tejszín
  • 35 dkg sárgabarack
  • 35 dkg kristálycukor

A sárgabarack húsát darabold föl és passzírozd át. A tojásfehérjét verd fel kissé, majd add hozzá a cukrot, és azzal verd tovább. Rakd bele a barackot is, és folytasd a keverést, ameddig egynemű, kemény habot nem kapsz. Tálalásig tartsd a hűtőben. A tejszínt verd fel, és keverd össze a hideg barackos krémmel.

Barackos muffin rozmaringgal

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 6 sárgabarack
  • 1 kávéskanál frissen vágott rozmaring

Keverd el a lisztet a sütőporral, a cukorral, kevés sóval. Olvaszd fel a vajat. Ezt keverd össze a tejjel és a tojássárgájával. Ehhez adagold hozzá a lisztes keveréket, és jól dolgozd össze. Forgasd hozzá a felvert fehérjéket is. Végül keverd bele a barackdarabokat és a rozmaringot. Töltsd a tésztát a papírkapszlikba, és 20-25 percig süsd őket.

Túró-barack felfújt

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 4 őszibarack
  • 1 citrom
  • 4 dkg mandulaforgács

A vajat géppel keverd simára a tojássárgákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, az étkezési keményítővel és a túróval. Ehhez forgasd hozzá a fehérjékből vert habot. A túrókrém felét öntsd egy kivajazott tepsibe vagy jénaiba. Ezt a réteget borítsd be a barackokkal, majd takard le a maradék krémmel. A legtetejére szórd a mandulát és a szétdarabolt vajat. 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc elkészül.

Túrókrém

Hozzávalók:

  • 2 barack
  • 1 banán
  • 250 g túró

A gyümölcsöket turmixold össze, majd egy kicsit a túróval is pörgesd össze. Lehűtve a legjobb, de szobahőmérsékleten is fogyaszthatod. Ez az adag két személyre elegendő. Ha nem elég édes, akkor mézzel ízesítsd.

Nektarinos saláta

Hozzávalók:

  • 4 nektarin
  • 240 g mozzarella
  • 80 g pármai sonka
  • 30 g bébispenót
  • 1 citrom leve
  • 8 apró mentalevél

A barackok húsát nyolcadold fel. A mozzarellát tépkedd kisebb darabokra, tégy így a sonkával is. Ezeket keverd össze a megmosott, lecsöpögtetett bébispenóttal és a mentalevelekkel, majd csöpögtesd rá a citrom levét, és jól keverd össze, hogy mindenhova jusson. Ha fokozni akarod az aromaorgiát, akkor spricceld meg balzsamecettel, és szórd meg pirított fenyőmaggal.

Blog.hu ajánló