Szaftos bakonyi csirkeszárnyak

Így lesz a legfinomabb a szósz

A bakonyi csirkeszárnyak igazi magyar fogás, sok paprikával, gombával és különleges szafttal.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

Szuper recept zsírosodó hajra: friss, puha tincsek, gyakori mosás nélkül »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gombapaprikás és a csirke találkozásából csak valami igazán finom fogás születhet. Itt a bizonyíték! A bakonyi csirkét kínálhatod galuskával, főtt tésztával vagy rizzsel. Ha Kautz József receptje szerint készíted, biztos, hogy a hús különösen szaftos lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 0,5 kg gomba
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 1 hegyes csípős paprika
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeket csípd le, majd a forgóknál vágd őket ketté. A gombát, a paprikákat és a paradicsomot mosd meg, szeleteld fel. Utána az apróra vágott szalonnát pirítsd meg, és dinszteld meg rajta a felvágott hagymát. Add hozzá a gombát, a paprikákat, a paradicsomot, és hat-nyolc percig párold. Tedd bele a csirkeszárnyakat is, sózd, borsozd, és szórd meg az őrölt pirospaprikával. Majd öntsd fel annyi vízzel, hogy az félig ellepje a húsokat.

Közepes tűzön 25-30 percig főzd, és add hozzá a gombát. Ezt követően 10-15 percig párold őket együtt, majd keverd el a lisztet a tejföllel, és öntsd a szafthoz. Óvatosan kevergesd, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forrald, majd vedd le a lángról, és még melegen tálald. 

Blog.hu ajánló