Szaftos bakonyi csirkeszárnyak
Így lesz a legfinomabb a szósz
A bakonyi csirkeszárnyak igazi magyar fogás, sok paprikával, gombával és különleges szafttal.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gombapaprikás és a csirke találkozásából csak valami igazán finom fogás születhet. Itt a bizonyíték! A bakonyi csirkét kínálhatod galuskával, főtt tésztával vagy rizzsel. Ha Kautz József receptje szerint készíted, biztos, hogy a hús különösen szaftos lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 0,5 kg gomba
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 1 hegyes csípős paprika
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeket csípd le, majd a forgóknál vágd őket ketté. A gombát, a paprikákat és a paradicsomot mosd meg, szeleteld fel. Utána az apróra vágott szalonnát pirítsd meg, és dinszteld meg rajta a felvágott hagymát. Add hozzá a gombát, a paprikákat, a paradicsomot, és hat-nyolc percig párold. Tedd bele a csirkeszárnyakat is, sózd, borsozd, és szórd meg az őrölt pirospaprikával. Majd öntsd fel annyi vízzel, hogy az félig ellepje a húsokat.

Közepes tűzön 25-30 percig főzd, és add hozzá a gombát. Ezt követően 10-15 percig párold őket együtt, majd keverd el a lisztet a tejföllel, és öntsd a szafthoz. Óvatosan kevergesd, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forrald, majd vedd le a lángról, és még melegen tálald. 

Blog.hu ajánló