Baconbe göngyölt, roppanós spárga: ezzel a mártogatóssal még finomabb
A rengeteg módon elkészíthető spárga baconbe csavarva egyszerűen fantasztikus!
Ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb étel, amit a spárgából készíthetsz. Ha puhábban szereted az egészséges, karcsúsító zöldséget, rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd három-öt percig, mielőtt baconbe tekered. Hollandi mártással még jobb!
Baconös spárga
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg spárga
- 25 dkg bacon
- 5 dkg vaj
- só
- bors
- olaj
Hollandi mártáshoz
- 20 dkg vaj
- 3 db tojássárgája
- 3 evőkanál víz
- 1 teáskanál citromlé
- fehérbors
- só
Elkészítés:
A spárgát alaposan mosd meg, majd vágd le a fás végeit. Tekerd körbe baconnel, szórj rá kevés sót vagy borsot. Sorakoztasd tepsibe, és locsold meg kevés olajjal és olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd pirosra, ropogósra 15-20 perc alatt. Közben többször forgasd meg, hogy egyformán piruljon.
Készítsd el a hollandi mártás egyszerűbb változatát. A tojássárgákat rakd egy hőálló edénybe, és keverd habosra. Vízgőz felett, kis lángon addig kavard, amíg jó sűrű nem lesz. Adagold hozzá több részletben az olvasztott vajat, a vizet, majd ízesítsd sóval, borssal, citromlével.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept