Az eredeti oroszkrém torta receptje
Ha édesszájú vagy, akkor a torták minden bizonnyal előkelő helyen szerepelnek az étrendedben. Íme, a legnagyobb klasszikus!
A tejszínhabtól fehéren csábító oroszkrém tortának az égvilágon semmi köze nincs az oroszokhoz, viszont annál több egy Oroszi nevű magyar cukrászhoz, vagyis egy újabb tipikus magyar édességet könyvelhetünk el.
Persze, kényelmesebb megrendelni a tortát készen, de te magad is könnyedén elkészítheted, ha ki tudod várni, míg megdermed. Íme, a recept!
Oroszkrém torta
Hozzávalók a piskótához:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 12 kanál forró víz
- 6 tojás
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 20 dkg cukor
- 9 dl habtejszín
- 5 tojássárgája
- 4,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag mazsola
- 1 csomag zselatin
- rumaroma
Elkészítési idő:
Másfél óra, plusz négy-öt óra, mire megdermed
Elkészítés menete:
A lisztbe szórd bele a cukrot és a sütőport. A tojásokat válaszd ketté, add hozzá a sárgákat és a forró vizet, és keverd simára a tésztát. A fehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a piskótába. Egy kivajazott, liszttel megszórt tortaformába öntsd bele a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A krémhez a tojássárgákat, a cukrot és három deci tejet keverj össze egy lábasban. Főzd fel, majd vedd le a tűzről, és szitáld bele a vaníliás cukrot. A zselatint olvaszd fel a maradék tejben, és keverd a krémhez. A tejszínt verd fel, és amikor a krém kihűlt, keverd hozzá. A mazsolát áztasd rumaromába 10-15 percre.
Amikor a piskóta kihűlt, és kiszedted a tortaformából, vágd három részre. Kend meg a rétegeket a krémmel, és szórd meg mazsolával. Vond be a torta külsejét is a krémmel, ízlésed szerint szeletelt mandulával is hintsd meg az oldalát.
Tedd be a hűtőbe néhány órára, majd ha megdermedt, vedd ki, és díszítsd ki csokoládé- vagy gyümölcsdarabokkal, esetleg még több tejszínhabbal.
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- torta
Az eredeti Sacher-torta receptje
- joghurt
- torta
Gyümölcsös joghurttorta sütés nélkül
- torta
- dió