Az eredeti olasz csokitorta receptje
Az eredeti olasz csokoládétorta igazi főnyeremény, ha édesszájú vagy, hiszen gerincét a csodás csoki adja.
Az olasz desszertek egyik legismertebbje a borozzi, vagyis az eredeti olasz csokoládétorta. Érdekessége, hogy szinte nem tartalmaz lisztet, így a tésztája nagyon tömény.
Abban az esetben, ha mégsem mellette döntenél, találsz néhány másik, isteni finom csokoládétorta-receptet is, tehát indulhat az édes bűnözés.
Borozzi, az olasz csokitorta
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 6 tojás
- 3 tábla étcsokoládé
- 1 narancs
- 1 evőkanál rum
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot, majd adagonként keverd hozzá a cukrot. A csokit a vajjal gőz felett olvaszd fel, majd vedd le a tűzről. A tojássárgákat, a lereszelt narancshéjat és a rumot keverd bele. Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot, majd az átszitált lisztet. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben 30-40 percig süsd, majd hagyd kihűlni.
Cseresznyés csokitorta
Hozzávalók:
- 45 dkg kimagozott cseresznye
- 20 dkg liszt
- 15 dkg csokoládé
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
- 2 tojássárgája
Hozzávalók a mázhoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 evőkanál vaj
A csokit tördeld darabokra. Gőz felett, a vajjal összekeverve olvaszd fel. A tojássárgákat a porcukorral keverd habosra, és add a felolvadt csokihoz. Szitáld bele a lisztet, szórd bele a lecsepegtetett cseresznyét, és forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy tortaformát vajazz ki, szórd be liszttel, és öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben 40-45 percig süsd. Ha megsült, borítsd rácsra, és hagyd, hogy így hűljön ki. A bevonóhoz való csokit tördeld darabokra, és a vajjal együtt gőz felett olvaszd meg. Vond be a mázzal a tortát, majd tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.
Nagyi csokitortája
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 dkg kakaó
- 3 evőkanál tej
- 2 tojás
- 1,5 dl tejszín
- 1 teáskanál sütőpor
- málnalekvár
A lisztet a sütőporral, a cukorral és a kakaóporral keverd össze. A puha vajat, a felvert tojásokat és a tejet dolgozd bele. A tészta akkor jó, ha már szép sima és egynemű. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben 25-30 percig süsd. Ha kicsit kihűlt, vágd ketté, és hagyd, hogy teljesen kihűljön. A tejszínt verd kemény habbá. A málnalekvárt kend a torta egyik felére, majd rétegezd rá a tejszínhabot, és végül tedd rá a tetejét.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kókuszos csokitorta
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 evőkanál cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
Hozzávalók a tetejéhez:
- 25 dkg mascarpone
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál kókuszreszelék
- 2 evőkanál liszt
- 1 tojás
A vajat és a csokoládét gőz felett olvaszd fel. Ha kész, szórd bele a kakaóport. A tojást és a cukrot keverd habosra, adagold hozzá az olvasztott csokoládét, és szitáld bele a sütőporos lisztet. Egy tortaformát vajazz ki, szórd meg liszttel, és öntsd bele a masszát. A mascarponét a cukorral, a kókuszreszelékkel és a tojással keverd össze, majd óvatosan simítsd a tészta tetejére. Előmelegített sütőben nagyjából fél óráig süsd.
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- eper
Krémes, olasz sajttorták
- joghurt
- torta
4 gyümölcsös, sütésmentes joghurttorta
- tiramisu
- babapiskóta