Az eredeti Cézár-saláta receptje

Tudtad, hogy nincs benne majonéz?

A saláta eredetileg sem majonézt, sem csirkét nem tartalmaz, szardellát viszont igen.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, és ez igaz a Cézár-salátára is. Csirkével, pulykával, szardellával, uborkával, majonézzel is készítik, de az eredeti receptből ez utóbbi hiányzik.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

A nyers tojás pedig ne ijesszen meg, de, ha így készíted, mindenképpen frissen fogyaszd el a salátát.

Hagyományos Cézár-saláta

Hozzávalók:

  • 2 fej római saláta
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 szardella
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet kenyér
  • 1 kiskanál mustár
  • pár csepp Worchester-szósz
  • parmezán

A nyers tojást és a szétnyomott szardellát keverd össze. Tedd bele az olaj nagy részét, egy pici mustárt és Worchester-szószt, majd forgácsold bele a parmezánt. Ízlésed szerint sózd, borsozd, és az összetépkedett salátalevelekre öntsd rá. A kenyeret kockázd fel, és a felaprított fokhagymán pirítsd meg - némi olívaolajon. Végül ezt is keverd a salátához, és már fogyaszthatod is.

Csirkés Cézár-saláta

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemell
  • 1 fej saláta
  • 2 teáskanál parmezán
  • 1 dl tejszín
  • 1 szelet kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • olívaolaj
  • citromlé
  • oregánó
  • bazsalikom
  • petrezselyem

A tojássárgáját és a dijoni mustárt annyi olajjal keverd ki, hogy krémes állagot kapj. Ízlésed szerint fűszerezd oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemmel és sóval. Add hozzá a tejszínt, de vigyázz, hogy ne legyen híg. A csirkemellet csíkozd fel, sózd meg, és pici olívaolajon süsd meg. Szedd ki a húsdarabokat, és ugyanebben az olajban dinszteld meg a fokhagymát. Szórd bele a felkockázott kenyeret, és pirítsd meg. A salátát alaposan mosd meg, és szedd leveleire. Egy sor levélre rétegezz egy sornyi húst, majd kenyérkockát, és az öntettel locsold meg. Tegyél rá még egy sor levelet, húst, kenyérkockát és öntetet, majd szórd meg parmezánnal.

Ínyenc Cézár-saláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg pulykamellfilé
  • 4 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál méz
  • 2 szelet kenyér
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 pohár joghurt
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 evőkanál Piros Arany
  • 1 evőkanál majonéz
  • olívabogyó
  • bors

A húst mosd meg, majd csíkozd fel. Az olívaolajat két evőkanál mustárral, három evőkanál mézzel, szójaszósszal és Piros Arannyal keverd ki. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd forgasd bele a húsokat. Fedd le, és éjszakára tedd hűtőbe, hogy alaposan bepácolódjon. A joghurtot a majonézzel, a maradék mustárral és mézzel, valamint a sóval és a borssal keverd össze. A megmosott salátaleveleket tépkedd össze, és szórd rá a felkockázott paradicsomot és újhagymát, illetve az olívabogyót. Pici olívaolajjal keverd össze. A húscsíkokat süsd ki olívaolajon, majd szedd ki őket, és ugyanebben a serpenyőben pirítsd meg a kenyérkockákat. A húst és a kenyeret is keverd a salátához, majd locsold meg a joghurtos öntettel, és már fogyaszthatod is.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Spenótos Cézár-saláta

Hozzávalók:

  • 5 dkg spenót
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 fej saláta
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál dijoni mustár

A fokhagymát zúzd össze, majd keverd habosra az olívaolajjal és a citromlével. Tedd bele a tojássárgáját, a mustárt, és keverd simára. Szórd bele a lereszelt parmezán felét, és ízlésed szerint sózd is meg. A spenótot mosd meg alaposan, majd tépd kisebb darabokra. Öntsd rá a már elkészített öntetet, és szórd meg a maradék reszelt sajttal.

OLVASD EL EZT IS!

borso salata lead
  • saláta
  • egészséges recept

4 klasszikus saláta receptje

Ezt is szeretjük