Az eredeti carbonara spagetti receptje
A legenda szerint a carbonarát az olasz szénégetők találták ki. Az eredeti recept elkészítése nem is olyan egyszerű, de érdemes kipróbálni.
A carbonara szó jelentése szénégető. A híres spagetti nevét onnan kapta, hogy egykor olasz szénégető munkások készítették.
Ezek az ínycsiklandó tésztavariációk nagy segítségedre lehetnek, ha gyorsan kell valami finomat csinálni. Elkészítésükhöz nem kell a konyha ördögének lenned, viszont biztosan begyűjtesz velük néhány pirospontot a családodtól, párodtól.
Carbonara spagetti
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti
- 10 dkg bacon
- 5 dkg parmezán sajt
- 2 tojás
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál liszt
- só
- fehérbors
A tésztát sós vízben tedd fel főni. A bacont csíkozd fel, és az olívaolajon pirítsd meg. A tojásokat keverd össze a reszelt parmezánnal és egy kevés borssal. A tésztát szűrd le, és egy kevés főzőlével keverd el a szalonnával, úgy, hogy még tűzön van. Öntsd rá a tojásos keveréket, és rázogatva dolgozd el, de figyelj, hogy a tojás ne csomósodjon össze. Azonnal tálald még egy kis sajttal megszórva.
Bolognai spagetti
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 50 dkg spagetti
- 1 doboz paradicsomkonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- vörösbor
- só
- bors
- rozmaring
- bazsalikom
- oregánó
- olívaolaj
A vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olívaolajon párold meg. Reszeld le a répát és a zellert is, majd öntsd rá a hagymákra, és ezt is hagyd megpárolódni. A darált húst egy másik serpenyőben pirítsd meg, és ízlés szerint fűszerezd. Tedd bele a paradicsomkonzervet, majd fedd le, és hagyd megpuhulni. Az elpárolgott levet vörösborral pótold. A végén a párolt répát és zellert keverd a húshoz. Főzd ki a tésztát, és már tálalhatod is.
Ricottás spagetti
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti
- 20 dkg ricotta
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál petrezselyemzöld
- 2 dl tejszín
- só
- bors
A vajat a ricottával, a tejszínnel és a petrezselyemmel főzd fel. Ízlés szerint sózd, borsozd. A tésztát sós vízben főzd meg, majd tálaláskor öntsd le a ricottás szósszal.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sajtos makaróni
Hozzávalók:
- 40 dkg makaróni
- 10 dkg Anikó sajt
- 3 dl tej
- 3 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 5 dkg füstölt trappista sajt
- 3 dkg parmezán sajt
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- fehérbors
A tésztát sós vízben főzd meg, majd hagyd lecsepegni. A vajat a liszttel egy serpenyőben pirítsd meg. Öntsd fel a tejjel, és állandó kavargatás mellett főzd híg mártássá. Reszeld bele a lágy és a füstölt sajtot, és kevergesd, amíg el nem olvad. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és a zúzott fokhagymát is tedd bele. Vedd le a tűzről, és keverd bele a tejfölt. Vajazz ki, és szórj meg zsemlemorzsával egy tűzálló tálat. Öntsd bele a megfőtt tésztát, majd a szószt. Reszeld rá a parmezánt, és süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- tészta
A házi tortellini receptje
- olasz
- tészta
4 pofonegyszerű lasagne receptje
- tészta
- tésztasaláta