A tökéletes tyúkhúsleves receptje
Jó tyúkhúslevest főzni nem egyszerű, hiszen nem a legkarakteresebb ízű húsról van szó, de nem is lehetetlen. Megmutatjuk, hogy csináld.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tyúkhúsleves bizonyára nálatok is szerepel a nagy vasárnapi családi ebédnél, ezért - hogy mégse unj rá - adunk néhány tippet, amivel feldobhatod a megszokott étkezést.

Az eredeti tyúkhúsleves receptjén kívül számos más fajta létezik, hiszen háztartása válogatja, hogy ki mivel teszi ízletessé. Amennyiben kedvet kaptál a főzőcskéhez, vedd elő a mély fazekad, és főzz egy melengető levest!

Tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 2,5 kg tisztított, bontott tyúk
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg cérnametélt
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 12 dkg fehérrépa
  • 8 dkg zellergumó
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dkg só
  • néhány szem egész bors

A zöldségeket és a húst alaposan mosd meg. A tyúkot sós vízben tedd fel főni. Amikor felforr, a tetejét habozd le. Tedd bele a negyedelt zöldségeket és a borsszemeket, majd hagyd tovább főni.

A levesből merj ki egy kis lét, és ebben főzd meg a gombát és a kelkáposztát. Amikor a hús megpuhult, szeleteld fel, és a zöldségekkel, valamint a metélttel együtt tálald.

Újházi tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1 kg tyúkhús
  • 10 dkg karfiol
  • 5 dkg gomba
  • 5 dkg zöldborsó
  • 4 dkg tarkabab
  • 3-4 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 fehérrépa
  • 1 zeller
  • 1 karalábé
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis darab gyömbér
  • petrezselyemzöld
  • sáfrány

A húst tisztítsd meg, majd szedd darabokra. Tedd fel főni körülbelül három liter vízbe. Amikor felforr, szedd le a habját. Tedd bele a vöröshagymát, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Ízlés szerint ízesítsd sáfránnyal, gyömbérrel, borssal és sóval. Ha a hús már majdnem megpuhult, tedd bele a megtisztított, feldarabolt zöldségeket a karfiol és a borsó kivételével. Ez utóbbiakat csak néhány perccel a többi zöldség után. Lassú tűzőn főzd készre.

Zöldséges tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1 kg tyúk
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg karfiol
  • 4 répa
  • 4 fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zeller
  • 1 paprika
  • 1 krumpli
  • egész bors

A tyúkot tisztítsd meg, darabold fel, és tedd fel főni három liter vízben. A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd fel tetszésed szerint, majd add a leveshez, ha forr a víz. Tegyél bele pár szem borsot, és sózd meg ízlésed szerint. Addig főzd, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Cérnametélttel tálald.

Citromos-tárkonyos csirkeleves

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkehús
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg zöldborsó
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál szárított tárkony
  • fél citrom leve
  • bors

A húst aprítsd fel, és a megdinsztelt hagymán fehéredésig pirítsd. Öntsd fel pici vízzel, add hozzá a babérlevelet, és sózd, borsozd. Fél óra után add hozzá a megtisztított és feldarabolt répát, valamint gombát, és öntsd fel egy liter vízzel. Pár perc után keverd bele a zöldborsót. A tejszínt a liszttel keverd csomómentesre, add hozzá a citrom levét, a mustárt, és sűrítsd be a levest. Végül szórd bele a tárkonyt, és néhány perc forralás után már tálalhatod is.

Blog.hu ajánló