A tökéletes sajtos pogácsa receptje

A pogácsa a baráti összejövetelek lelke. Próbáld ki receptjeinket, hogy még különlegesebbé tedd ezeket az alkalmakat.

Nyereményjáték

Nyerd meg Sákovics Diana Hol rontom el? című pszichológiai könyvének dedikált példányát!

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Egy hotel, ahol kárpótolnak ha esik az eső a nyaralásod ideje alatt. - Csak eddig tart az akció (x)

Külföldre készülsz nyáron? Ennél egyszerűbben nem utazol Budapestről - Olvasd el, melyik úti célokra érvényes (x)

Lakást hónapokig, hitelt csak napokig keresnek, pedig életre szóló döntés (x)

Mi mulasztja el hatékonyan a hasmenést? - Ezek a leggyakoribb módszerek (x)

Így jutott munkanélküliségtől a menő vállalkozásig két fiatal: csak 3 dolog kellett hozzá - Így csinálták (x)

beauty and style

Mi lesz az esküvői ruha alatt? 8 szexi fehérnemű a nagy napra - Nemcsak hófehérben »

Hordható, nőiesen modern ruhák a magyar márkától - Tavaszra és nyárra »

Krémes szemhéjfesték házilag: csak 2 dolog kell hozzá »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tipikus vendégváró apróságok, nem tipikus ízekkel. Ha valami újdonsággal szeretnéd meglepni látogatóidat, próbáld ki pogácsareceptjeinket, melyekkel biztosan sikert aratsz.

A tésztát akár előző este is meggyúrhatod, még jót is tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben.

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg trappista sajt
  • 30 dkg vaj
  • 6 kanál tejföl
  • 6 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1 dl tej

Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat. Tedd bele az élesztőt, majd gyúrd hozzá a tejfölt, az egyik tojást és 10 dkg reszelt sajtot. Ízlés szerint sózd meg.

30 percig pihentesd. Belisztezett deszkán nyújtsd ki 2-3 cm vastagra. A másik tojást verd fel, és kend rá a kinyújtott tésztára. A maradék sajtot szórd rá, majd 5 cm átmérőjű körökre szaggasd ki. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Juhsajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 65 dkg liszt
  • 35 dkg juhsajt
  • 10 vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 5 tojás
  • 2 dl tej

A tejet langyosítsd meg, és morzsold bele az élesztőt. A sajtot reszeld le. Négy tojást válassz ketté, és a sárgákat a liszttel, a vajjal, 30 dkg reszelt sajttal, az élesztővel és ízlés szerinti sóval gyúrd össze. Takard le, és meleg helyen keleszd kétszeresére. Belisztezett deszkán nyújtsd ki 2 cm vastagságúra, és 4 cm átmérőjű tésztákat szaggass belőle. A megmaradt tojást verd fel, és kend meg vele a pogácsák tetejét. Szórd meg a maradék juhsajttal, és előmelegített sütőben süsd meg.

Káposztás pogácsa

Hozzávalók:

  • 80 dkg édeskáposzta
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • ½ dl tej
  • olaj
A káposztát reszeld le, majd sózd meg. Hagyd, hogy kicsit pihenjen, és csavard ki. Olajon pirítsd meg, majd hagyd kihűlni. A langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt. A lisztbe morzsold bele a vajat, és öntsd bele az élesztőt. Tedd bele a tojássárgát, a túrót, a tejfölt, sózd ízlés szerint, majd öntsd bele a kihűlt káposztát. Gyúrd össze, takard le, és keleszd meg. Nyújtsd ujjnyi vastagra, és szaggasd ki. Előmelegített sütőben süsd készre.

Tepertős pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 40 dkg tepertő
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás

A langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt. A lisztbe morzsold bele a vajat, öntsd bele az élesztős tejet, a tejfölt és ízlés szerint a sót, majd alaposan gyúrd össze. A belisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát 1 cm vastagra. Daráld le a tepertőt, majd kend rá a tetejére. Csavard fel a tésztát alulról, majd nyújtsd ki, és a két oldalát hajtsd egymásra. Takard le, és fél órát pihentesd. A nyújtást-hajtogatást még háromszor ismételd meg - a pihentetéssel együtt. Végül nyújtsd ujjnyi vastagra, és a tetejét vagdald be. Szaggasd ki tetszés szerinti nagyságúra. A tojást válaszd ketté, majd a sárgájával kend meg a pogácsák tetejét. Előmelegített sütőben süsd meg.

Leadképünk a http://sutisnene.blogspot.com blogoldalról származik.