A tökéletes resztelt máj receptje
Ne félj a májtól, ha egy alapvető szabályt betartasz, akkor nem lesz kemény.
Sokan félnek a máj elkészítésétől, mert könnyen el lehet rontani, megkeményedhet. Ezt egyszerűen elkerülheted, ha nem sózod.
Amennyiben ezt a szabályt betartod, mesés ételkülönlegességeket készíthetsz belőle, melyekből egy kiváló borral kísérve remek vacsora válhat.
Ne habozz hát, készítsd el receptjeinket, és lepd meg párod egy gyertyafényes vacsorával!
Resztelt máj
Hozzávalók:
- 80 dkg sertésmáj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- bors
Az olajat hevítsd fel, és a felaprított hagymát pirítsd meg rajta. A májat mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra. Vágd vékony csíkokra, és, ha a hagyma már kezd sárgulni, add hozzá. Állandó forgatás mellett egy-két percig süsd. Szórd meg közben pirospaprikával, majoránnával és borssal. Pár perc letelte után már tálalhatod is.
Májas vagdalt
Hozzávalók:
- 25 dkg sertésmáj
- 25 dkg krumpli
- 2 dkg liszt
- 2 tojás
- olaj
- majoránna
- só
- bors
A krumplit hámozd meg, majd reszeld le. A májat daráld le, és keverd össze a krumplival, valamint ízesítsd sóval, borssal. Add hozzá a tojásokat, illetve annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Pihentesd kicsit, és vizes kézzel formázz gombócokat. Olajban süsd ki őket, és akár egy szelet ropogós kenyérrel, akár valamilyen salátával tálald.
Tepsiben sült máj
Hozzávalók:
- 80 dkg máj
- 2 tojás
- 1 szikkadt zsemle
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál vaj
- majoránna
- bors
A zsemlét áztasd be hideg vízbe. A májat daráld le, és a tojásokkal, a felaprított petrezselyemzölddel, a vajjal és a kinyomkodott zsemlével dolgozd össze. Ízlésed szerint majoránnával és borssal ízesítsd. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen oszlasd el a masszát, és süsd meg. Petrezselymes krumplival az igazi.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Májas-zöldséges ragu
Hozzávalók:
- 40 dkg sertésmáj
- 30 dkg leveszöldség
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kapor
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál tárkony
- só
- bors
A leveszöldségeket tisztítsd meg, majd darabold fel. Két evőkanál olajon pirítsd meg őket, sózd meg, és egy deci vízzel öntsd fel. Párold puhára, és szórd meg tárkonnyal, majoránnával, borssal. Ha puha, keverd hozzá a feldarabolt májat, a tejfölt és az apróra vágott kaprot, majd a petrezselyemzöldet is. Hagyd, hogy a ragu picit besűrűsödjön, és valamilyen burgonyás körettel kínáld.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsételek
5 gyors csirkés recept, ha nincs ötleted vacsorára
- rántott hús
- húsételek
Különleges bundás húsok
- marha
- pörkölt