A tökéletes marhahúsleves receptje

A jó marhahúsleves elkészítése némi konyhai gyakorlatot kíván, de érdemes hozzáfogni, mert az eredmény kárpótol a vesződségért.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

Ettől a frizurától leesik a násznép álla: nyűgözd le őket fonott konttyal! »

Káposztás méregtelenítő ital: bizarrul hangzik, de finom és megszépít »

Mesebeli ruhában ment férjhez a modell - Nem érdekelte, hogy már másodszor »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó marhahúsleves titka a hús minőségében rejlik, és abban, hogy nem szabad kapkodni. Bizony órák kellenek ahhoz, hogy a húsból a levesbe vándoroljanak az ízek.

A csontot semmiképpen ne spórold ki belőle. A húst szedd külön, és csak tányéronként egy keveset szedj a levesbe, a többit tálald tormával és friss kenyérrel.

Marhahúsleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg marhalábszár
  • 40 dkg csont
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 körömnyi cseresznyepaprika
  • 40 dkg vegyes leveszöldség
  • 15 dkg kelkáposzta
  • 2-3 krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál egész bors
  • cérnametélt vagy csigatészta

A húst és a csontot mosd meg, a húst vágd nagyobb darabokra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg. A zöldségeket pucold meg, majd vágd kisebb darabokra.

A csontot és a húst tedd egy nagyobb fazékba, önts rá 3 liter hideg vizet. Forrald fel, majd egy merőkanállal szedegesd le a habját.

Tedd bele egészben a hagymát, a fokhagymát és a cseresznyepaprikát, a borsot, valamint egy kevés sót. Főzd fedő nélkül kis lángon fél órát.

Így készül a húsleves

Add a leveshez a zöldségeket és a csokorban hagyott petrezselymet, és fedő nélkül főzd puhára a húst és a zöldségeket. A tésztát külön vízben főzd meg.
A levest szedd egy nagy tálba, és tedd hozzá a tésztát - a zöldséget és a marhahúst egy külön tálba tedd.

Blog.hu ajánló