A tökéletes hagymaleves receptje

Plusz 3 ínycsiklandó változat

A hagymaleves finom, tápláló, és könnyű elkészíteni. Egy kis pirítóssal komplett vacsora lehet belőle.

Promóció

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című, szórakoztató történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Bájos, csipkés felsők nyárra - Minden alakra van belőlük egy jó fazon »

Fénylik az arcod? Kend fel ezt a pakolást, és nem ismersz a bőrödre! »

Vicces baki: luxuscikket csinált az Ikea táskájából a Balenciaga - Ezen behalsz! »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A francia hagymaleves legendás, nem véletlenül. Tápláló, könnyű összeütni, ebédre és vacsorára is megteszi. Többféle elkészítési módja létezik - mi most egy egyszerűt választottunk.

Természetesen nem csak a franciák készítenek hagymalevest, az olasz változat is nagyon finom, ahogy nem kell megelégedned a pirítóssal sem belevalóként.

Klasszikus hagymaleves

Hozzávalók:

  • fél kg hagyma
  • fél liter húsleves, kockából is lehet
  • 3 dl tejszín
  • bors
  • reszelt sajt
  • kenyérszelet

A hagymát hámozd meg, vágd kockákra. Olajon párold üvegesre, és engedd fel a levessel annyira, hogy ellepje a hagymát. Sózd, borsozd és főzd 30 percig.

Add hozzá a tejszínt, és keverd el benne. Még forrón szórd meg reszelt sajttal, és adj hozzá pirítóskockákat vagy tegyél egy egész pirítóst az aljára. Ha krémlevest szeretnél, akkor csak össze kell turmixolnod.

Francia hagymaleves borral

Hozzávalók:

  • 4 hagyma
  • 2 póréhagyma
  • 5 dl húsleves
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • ízlés szerint só
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • köménymag

A hagymát pucold meg, és karikázd fel, majd az olvasztott vajon pirítsd meg. Szórd hozzá a lisztet, keverd el, de vigyázz, hogy ne égjen meg, majd öntsd fel a borral és a húslevessel. Fűszerezd, és forrald össze az egészet.

Olaszos hagymaleves

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes krumpli
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 liter zöldségleves
  • bazsalikom
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • cukor ízlés szerint

A krumplit hámozd meg, és vágd kisebb darabokra, a hagymát pedig nagyobb karikákra. Tedd fel főni mindkettőt a zöldséglevesben. Ha a krumpli megpuhult, add hozzá a paradicsompürét. Ízlés szerint sózd, édesítsd, és fűszerezd bazsalikommal. Reszelt sajttal megszórva tálald.

Hagymaleves sajtgombóccal

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 liter tyúkhúsleves - kockából is jó
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • törött fehérbors, só

A hagymát aprítsd finomra, és olajon fonnyaszd sárgára. Tegyél hozzá két evőkanálnyi lisztet, pirítsd együtt néhány percig, majd engedd fel a levessel, és forrald fel.

A tojást verd fel, adj hozzá lisztet, a reszelt sajtot, egy evőkanálnyi tejfölt, pici sót és a fehérborsot, fűszerezd szerecsendióval. A masszát jól dolgozd össze, és gyárts belőle kicsi gombócokat. Ha kész az összes gombóc, tedd a levesbe, és főzd még 10 percig.