A tökéletes hagymaleves receptje
Plusz 3 ínycsiklandó változat
A hagymaleves finom, tápláló, és könnyű elkészíteni. Egy kis pirítóssal komplett vacsora lehet belőle.

Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Leteszteltük a világ első intelligens arctisztítóját – Eddig te sem tudtad, mi az a tiszta arcbőr »

Porcelánarcot photoshopoltak Claudia Schiffernek: 20 évet leretusáltak róla »

Az ősz legdivatosabb kiegészítője: így viseld tízféleképpen az óriási sálat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A francia hagymaleves legendás, nem véletlenül. Tápláló, könnyű összeütni, ebédre és vacsorára is megteszi. Többféle elkészítési módja létezik - mi most egy egyszerűt választottunk.

Természetesen nem csak a franciák készítenek hagymalevest, az olasz változat is nagyon finom, ahogy nem kell megelégedned a pirítóssal sem belevalóként.

Klasszikus hagymaleves

Hozzávalók:

  • fél kg hagyma
  • fél liter húsleves, kockából is lehet
  • 3 dl tejszín
  • bors
  • reszelt sajt
  • kenyérszelet

A hagymát hámozd meg, vágd kockákra. Olajon párold üvegesre, és engedd fel a levessel annyira, hogy ellepje a hagymát. Sózd, borsozd és főzd 30 percig.

Add hozzá a tejszínt, és keverd el benne. Még forrón szórd meg reszelt sajttal, és adj hozzá pirítóskockákat vagy tegyél egy egész pirítóst az aljára. Ha krémlevest szeretnél, akkor csak össze kell turmixolnod.

Francia hagymaleves borral

Hozzávalók:

  • 4 hagyma
  • 2 póréhagyma
  • 5 dl húsleves
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • ízlés szerint só
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • köménymag

A hagymát pucold meg, és karikázd fel, majd az olvasztott vajon pirítsd meg. Szórd hozzá a lisztet, keverd el, de vigyázz, hogy ne égjen meg, majd öntsd fel a borral és a húslevessel. Fűszerezd, és forrald össze az egészet.

Olaszos hagymaleves

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes krumpli
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 liter zöldségleves
  • bazsalikom
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • cukor ízlés szerint

A krumplit hámozd meg, és vágd kisebb darabokra, a hagymát pedig nagyobb karikákra. Tedd fel főni mindkettőt a zöldséglevesben. Ha a krumpli megpuhult, add hozzá a paradicsompürét. Ízlés szerint sózd, édesítsd, és fűszerezd bazsalikommal. Reszelt sajttal megszórva tálald.

Hagymaleves sajtgombóccal

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 liter tyúkhúsleves - kockából is jó
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • törött fehérbors, só

A hagymát aprítsd finomra, és olajon fonnyaszd sárgára. Tegyél hozzá két evőkanálnyi lisztet, pirítsd együtt néhány percig, majd engedd fel a levessel, és forrald fel.

A tojást verd fel, adj hozzá lisztet, a reszelt sajtot, egy evőkanálnyi tejfölt, pici sót és a fehérborsot, fűszerezd szerecsendióval. A masszát jól dolgozd össze, és gyárts belőle kicsi gombócokat. Ha kész az összes gombóc, tedd a levesbe, és főzd még 10 percig.

Ezt is szeretjük