A spagetti carbonara receptje
Tudtad, hogy a szénégetők hagyományos tésztája eredetileg tojással készül? Főzd meg az igazit!
Bár bonyolultnak tűnik, valójában a carbonara szósz elkészítése igazán könnyű. Ráadásul gyorsan megvan, és amíg elkészül, addig a tésztát kifőzheted, így, ha csak kevés időd van este a konyhában, akkor is bátran összedobhatod.
Próbáld ki isteni receptünket, és lepd meg vele a családod, párodat! Hidd el, a siker garantálva van.
Spagetti carbonara
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti
- 10 dkg bacon
- 5 dkg parmezán sajt
- 2 tojás
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál liszt
- só
- fehérbors
A tésztát sós vízben főzd ki. A bacont szeleteld csíkokra, és forró olívaolajon pirítsd meg. A tojásokat verd fel, és a lereszelt parmezánnal keverd össze. Ízlésed szerint borsozd meg.
A leszűrt spagetti főzőlevéből egy keveset keverj pirított szalonnához. Keverd hozzá a tojásos masszát, de vigyázz, nehogy összecsomósodjon.
Amikor leszűrted a tésztát, még forrón keverd el rajta a tojásos szószt. Nem szabad, hogy összeálljon. Rögtön tálalni kell, parmezánnal megszórva.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- tészta
Tejszínes rakott makaróni
- tészta
- gyors receptek
20 perces tészták hétfő estére
- olasz
- tészta