A spagetti carbonara receptje

20 perc alatt elkészül

Tudtad, hogy a szénégetők hagyományos tésztája eredetileg tojással készül? Főzd meg az igazit!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár bonyolultnak tűnik, valójában a carbonara szósz elkészítése igazán könnyű. Ráadásul gyorsan megvan, és amíg elkészül, addig a tésztát kifőzheted, így, ha csak kevés időd van este a konyhában, akkor is bátran összedobhatod.

Próbáld ki isteni receptünket, és lepd meg vele a családod, párodat! Hidd el, a siker garantálva van.

Spagetti carbonara

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • fehérbors

A tésztát sós vízben főzd ki. A bacont szeleteld csíkokra, és forró olívaolajon pirítsd meg. A tojásokat verd fel, és a lereszelt parmezánnal keverd össze. Ízlésed szerint borsozd meg.

A leszűrt spagetti főzőlevéből egy keveset keverj pirított szalonnához. Keverd hozzá a tojásos masszát, de vigyázz, nehogy összecsomósodjon.

Amikor leszűrted a tésztát, még forrón keverd el rajta a tojásos szószt. Nem szabad, hogy összeálljon. Rögtön tálalni kell, parmezánnal megszórva.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük