Mézes nyári burgonyapaprikás

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg újkrumpli
  • 1 szál kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg csiperkegomba szeletelve
  • 1 evőkanál mogyoróolaj
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • só, bors
  • kakukkfű
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • majoránna, petrezselyemzöld
  • 1-2 teáskanál méz
  • 2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

Wokban készítettem.
Egy kis mogyoróolajra tesszük a vékonyra szeletelt hagymát, a vastag karikára vágott kolbászt és a felszeletelt gombát, a vékonyra szeletelt paprikát, megszórjuk kis pirospaprikával és kis lángon jól átsütjük.
Ha a kolbász nagyjából kiengedte a zsírját (addigra a hagyma is megdinsztelődik és az egésznek szép piros színe lesz), akkor kivesszük a wokból az összes benne lévő finomságot és a maradék zsírba bele tesszük a kockázott burgonyát.
Picit átsütjük, majd visszatesszük hozzá a kolbászos keveréket.
Megszórjuk kevés pirospaprikával, felöntjük kb. 2 dl vízzel - nem kell, hogy teljesen ellepje a burgikat, úgyis lefedjük, majd a gőzben átpuhulnak a kilógó krumpli részek.
Amikor már forr, megszórjuk kevés petrezselyemmel, meglocsoljuk a mézzel, ízesítem a sóval, borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel, majoránnával és elkeverünk benne 2-3 ek. ketchupot is.
Fedő alatt puhára főzzük, néha megkeverve.
Sűrű leve lesz.

Tálaláskor megszórhatjuk friss kakukkfűvel és/vagy aprított petrezselyemzölddel és a mozzarella golyókkal elkeverjük.

1
2
3
Blog.hu ajánló