Töltött-sült paradicsom
Töltött-sült paradicsom
Hozzávalók 4 személyre
- 12 db paradicsom
- 15 dkg hajdina
- 4 dkg vaj
- 4 szál újhagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 1 db sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- 10 dkg reszelt, füstölt sajt
- só
- őrölt bors
- bazsalikom
- 2 dl zöldségleves, lehet kockából is
Elkészítés:
A paradicsomok kalapját levágjuk, a magokat kikanalazzuk, sóval, borssal, fűszerezzük, a hajdinát zöldséglevesben megpároljuk. Vajat hevítünk, a felszeletelt hagymát megpároljuk benne, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, a zöldborsót, megfuttatjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. A tojással együtt a hajdinához adjuk, jól összekeverjük, majd a paradicsomokba töltjük. Megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a kalapokat, a tetejüket, és 180 fokon sütjük. Bazsalikommal díszítve tálaljuk. Hidegen, és melegen is ajánlom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept