Savanyított bableves tarhonyával
Savanyított bableves tarhonyával
Hozzávalók 6 személyre
- 70 dkg füstölt hús (ez lehet bordaporc, csülök, sertés fül, sonka)
- 4 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 db paradicsom
- 1 kis fej hagyma
- 1 kicsi karalábé
- 2 közepes burgonya
- víz
- só
- 1 marék házi tarhonya
- 3-4 db babérlevél
- ecet
Elkészítés:
A megmosott, sótól kiáztatott füstölt húst kockákra vágjuk, és egy nagyobb edénybe helyezzük. Felöntjük vízzel és feltesszük főni. Időközben meghámozzuk és megmossuk a zöldségeket. A leveshez a forrás után egészben hozzáadjuk a paradicsomot és a hagymát. A többi zöldséget apróbb darabokra vágva tesszük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk, majd amikor már közepesen megfőtt a levesünk, beleteszünk 3-4 darab babérlevelet. Ettől lesz egy kicsit savanykás az íze. A főzési folyamat végén egy marék házi tarhonyát szórunk a levesbe és készre főzzük. A kész levest tálaláskor ízlés szerint hozzáadott ecettel tovább savanyítunk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept