Savanyított bableves tarhonyával

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Savanyított bableves tarhonyával

Hozzávalók 6 személyre

  • 70 dkg füstölt hús (ez lehet bordaporc, csülök, sertés fül, sonka)
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kicsi karalábé
  • 2 közepes burgonya
  • víz
  • 1 marék házi tarhonya
  • 3-4 db babérlevél
  • ecet
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott, sótól kiáztatott füstölt húst kockákra vágjuk, és egy nagyobb edénybe helyezzük. Felöntjük vízzel és feltesszük főni. Időközben meghámozzuk és megmossuk a zöldségeket. A leveshez a forrás után egészben hozzáadjuk a paradicsomot és a hagymát. A többi zöldséget apróbb darabokra vágva tesszük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk, majd amikor már közepesen megfőtt a levesünk, beleteszünk 3-4 darab babérlevelet. Ettől lesz egy kicsit savanykás az íze. A főzési folyamat végén egy marék házi tarhonyát szórunk a levesbe és készre főzzük. A kész levest tálaláskor ízlés szerint hozzáadott ecettel tovább savanyítunk.

Ezt is szeretjük