Házi zsemlekenyér

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

Gwen Stefani arca nemcsak a retustól olyan művi: szörnyű, mit tett magával a 48 éves énekesnő »

Egy nő a fejére műttette az Insta-filtert: mégsem lett sokkal szebb, mint volt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • (12 db zsemlekenyérhez)
  • 400 g víz (hideg)
  • 30 g élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 1 ek ecet
  • 30 g olaj
  • 660 g liszt (BL55)
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sóval. A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a vizet, majd morzsoljuk hozzá az élesztőt. Ezután öntsük hozzá az olajat, és az ecetet, adjuk hozzá a cukrot, szitáljuk rá a sóval összekevert lisztet, és dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk.)

Ezután tegyük át egy kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük 1 óra alatt a duplájára.

A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd vágjuk fel 12 egyforma darabra. Ezután egyesével gömbölyítsük meg, majd konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percig pihenni.

Amikor letelt az idő, formázzunk zsemléket, majd a nyújtólapon tenyérrel görgessük végig, hogy hosszúkás formájúak legyenek.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük közvetlenül egymás mellé a megformázott tésztát. Ezután takarjuk le konyharuhával, majd szobahőmérsékleten kelesszük újra 30 percig.

Közben helyezzünk a sütőbe egy kisebb lábosban vizet, majd melegítsük elő 220 fokra.

Amikor a tészta megkelt, egy vagy két helyen metsszük be egy pengével, és vízzel enyhén permetezzük le.

Helyezzük az előmelegített sütőbe, 220 fokon süssük 15 percig. Ezután mérsékeljük a hőfokot 200 fokra, majd süssük tovább még 15 percig. (Én légkeverésnél, szintén párás sütőben, 170 fokon 30 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve szintén permetezzük le vízzel a forró zsemlekenyereket, majd hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni. Ezután óvatosan szedjük szét, helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

1
2
Blog.hu ajánló