Csokoládés palacsintarolád
A palacsinta egy igazán jó desszert, nagyon egyszerű elkészíteni, és nagyon finom.
Csokoládés palacsintarolád
Hozzávalók 4 személyre
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- 5 dkg sötét cukrozatlan kakaópor
- csipet só
- 4 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
- 5 dl tej
- 3 evőkanál olaj
A töltelékhez
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3-6 evőkanál barna nádcukor
- 20 dkg mirelit vagy friss piros gyümölcs (eper, málna, szeder, ribizli stb.)
Elkészítés:
1. A palacsinta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd forró palacsintasütőben kisütjük. 1 merőkanálnyit teszünk a tésztából a serpenyőbe, majd 2-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
2. A töltelékhez a pudingport habverővel simára keverjük kevés tejjel. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a pudingos péppel besűrítjük.
3. A tölteléket a palacsintákba töltjük, feltekerjük, majd a piros gyümölccsel körítve tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept