4 szaftos, magyaros recept
Finom és laktató
Eleged van a fogyókúrából? Igazi szaftos ízekre vágysz? Próbáld ki ezeket az eredeti magyaros ételeket! Garantáltan jóllaksz velük.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bakonyi betyárleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg kész húsos derelye
  • 5 dkg liszt
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 l csontleves
  • 1-2 babérlevél
  • bors
  • zsályalevél
  • kakukkfű
  • csemege fűszerpaprika

Az apró kockákra vágott szalonnát süsd zsírjára. Szűrőkanállal emeld ki a pirosra sült szalonnakockákat, és a zsírjában pirítsd meg a felaprított hagymát.

Szórd rá a felszeletelt gombát, fűszerezd meg sóval, borssal, zsályával és kakukkfűvel. Néhány percnyi párolás után hintsd meg pirospaprikával, és öntsd fel csontlevessel. Dobj bele egy-két babérlevelet, a felkarikázott kolbászt, a szalonnakockákat, és forrald fel. Add hozzá a húsos derelyét, és ha megfőtt, sűrítsd be a liszttel elkevert tejföllel. Egyszer még forrald át.

Palócleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús
  • 25 dkg zöldbab
  • 25 dkg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • petrezselyem

Az olajon dinszteld meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, azt keverd el benne, majd kevés vizet hozzáöntve párold meg a hagymát. Utána add hozzá a kockákra vágott marhahúst, fűszerezd sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Ha a hús kicsit megfehéredett, önts alá egy jó ujjnyi vizet, és fedő alatt párold majdnem puhára. Öntsd fel 1,5 liter vízzel, tedd bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztből a tejföllel készíts habarást, és ha már minden puha, ezzel sűrítsd be a levest. Végül szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.

Csülkös pacalpörkölt

Hozzávalók:

  • 2 kg pacal
  • 1 nagyobb, húsos csülök
  • 2 evőkanál ételízesítő por
  • 1 dl ecet
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1 cseresznyepaprika
  • őrölt bors

A megtisztított pacalt forrázd le ecetes vízzel, majd sós, ételízesítő porral ízesített vízben főzd puhára, végül szűrd le, és csíkozd fel. A csülköt főzd puhára annyi vízben, amennyi ellepi, közben fűszerezd sóval, fokhagymával és ételízesítő porral. A lehűlt csülköt csontozd ki, a húst pedig vágd csíkokra. Bográcsban fölforrósított olajon pirítsd üvegesre a felaprított vöröshagymát. Hintsd meg pirospaprikával, keverd el, majd kevés csülöklével engedd fel. Add hozzá a cikkekre vágott paradicsomot és a paprikát, a csíkokra szeletelt pacalt és a csülökhúst, majd öntsd fel annyi csülöklével, hogy elegendő szaftja legyen. Lassú tűzön jó egy órányit főzd. Akkor jó, ha a szaftja ragacsos-sűrű lett.

Petőfi pecsenye

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhahús
  • 2 dkg liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomó vegyes zöldség
  • 2 dl tejföl
  • 1 babérlevél
  • bors
  • kevés mustár

A marhahúst szeleteld fel, sózd meg, és kevés olajban süsd elő. Eközben az apróra vágott hagymát olajban dinszteld meg, és a kockára vágott zöldségekkel együtt rövid ideig párold. Az elősütött hússzeletekre öntsd rá a párolt zöldségeket, majd sóval, borssal, apróra zúzott babérlevéllel ízesítve párold puhára. Amikor a hús elkészült, mustárral ízesített tejfölös habarással sűrítsd be.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló