4 szaftos, magyaros recept

Finom és laktató

Eleged van a fogyókúrából? Igazi szaftos ízekre vágysz? Próbáld ki ezeket az eredeti magyaros ételeket! Garantáltan jóllaksz velük.

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Nincs több pucérkodás: a Pirelli naptár új dologgal készül 2018-ra »

Sansa Stark különleges feladatot kapott - A színésznő hajkoronáját mindenki irigyli »

Házi ajakbalzsam, amitől nagyon puha lesz a szád - 10 tubusra elegendő mennyiség »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bakonyi betyárleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg kész húsos derelye
  • 5 dkg liszt
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 l csontleves
  • 1-2 babérlevél
  • bors
  • zsályalevél
  • kakukkfű
  • csemege fűszerpaprika

Az apró kockákra vágott szalonnát süsd zsírjára. Szűrőkanállal emeld ki a pirosra sült szalonnakockákat, és a zsírjában pirítsd meg a felaprított hagymát.

Szórd rá a felszeletelt gombát, fűszerezd meg sóval, borssal, zsályával és kakukkfűvel. Néhány percnyi párolás után hintsd meg pirospaprikával, és öntsd fel csontlevessel. Dobj bele egy-két babérlevelet, a felkarikázott kolbászt, a szalonnakockákat, és forrald fel. Add hozzá a húsos derelyét, és ha megfőtt, sűrítsd be a liszttel elkevert tejföllel. Egyszer még forrald át.

Palócleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús
  • 25 dkg zöldbab
  • 25 dkg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • petrezselyem

Az olajon dinszteld meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, azt keverd el benne, majd kevés vizet hozzáöntve párold meg a hagymát. Utána add hozzá a kockákra vágott marhahúst, fűszerezd sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Ha a hús kicsit megfehéredett, önts alá egy jó ujjnyi vizet, és fedő alatt párold majdnem puhára. Öntsd fel 1,5 liter vízzel, tedd bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztből a tejföllel készíts habarást, és ha már minden puha, ezzel sűrítsd be a levest. Végül szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.

Csülkös pacalpörkölt

Hozzávalók:

  • 2 kg pacal
  • 1 nagyobb, húsos csülök
  • 2 evőkanál ételízesítő por
  • 1 dl ecet
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1 cseresznyepaprika
  • őrölt bors

A megtisztított pacalt forrázd le ecetes vízzel, majd sós, ételízesítő porral ízesített vízben főzd puhára, végül szűrd le, és csíkozd fel. A csülköt főzd puhára annyi vízben, amennyi ellepi, közben fűszerezd sóval, fokhagymával és ételízesítő porral. A lehűlt csülköt csontozd ki, a húst pedig vágd csíkokra. Bográcsban fölforrósított olajon pirítsd üvegesre a felaprított vöröshagymát. Hintsd meg pirospaprikával, keverd el, majd kevés csülöklével engedd fel. Add hozzá a cikkekre vágott paradicsomot és a paprikát, a csíkokra szeletelt pacalt és a csülökhúst, majd öntsd fel annyi csülöklével, hogy elegendő szaftja legyen. Lassú tűzön jó egy órányit főzd. Akkor jó, ha a szaftja ragacsos-sűrű lett.

Petőfi pecsenye

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhahús
  • 2 dkg liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomó vegyes zöldség
  • 2 dl tejföl
  • 1 babérlevél
  • bors
  • kevés mustár

A marhahúst szeleteld fel, sózd meg, és kevés olajban süsd elő. Eközben az apróra vágott hagymát olajban dinszteld meg, és a kockára vágott zöldségekkel együtt rövid ideig párold. Az elősütött hússzeletekre öntsd rá a párolt zöldségeket, majd sóval, borssal, apróra zúzott babérlevéllel ízesítve párold puhára. Amikor a hús elkészült, mustárral ízesített tejfölös habarással sűrítsd be.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló