4 krumplis recept 400 kalória alatt

Óriás képgalériával!

Kevesen tudják, hogy 10 dkg krumpliban csak 70 kalória van. Ha nem bő zsírban sütöd, a burgonya is remek diétás fogás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindig kéznél van, olcsó, finom, és nem kell, hogy hizlaló legyen. Ha fogyókúrázol, vagy egyszerűen csak odafigyelsz, és szereted tudni, mit eszel, nyugodt lehetsz.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezen ételek közül egy sem tartalmaz többet adagonként 400 kalóriánál. A receptek egy főre szólnak.

Így akkor se lehetsz kísértésbe, ha hajlamos vagy éjjel túrákat tenni a hűtőhöz, és repetázni a vacsorából.

Sajtos krumplileves

Hozzávalók:

  • 3 krumpli
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg mozzarella
  • 3 dl húsleveslé
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • köménymag

A krumplit hámozd meg és kockázd fel, a répát vágd karikára. Tedd fel őket főni a húsleveslében, ízesítsd sóval és egy kis köménnyel.

Ha megfőtt, botmixerrel turmixold össze, majd tedd vissza a tűzhelyre, és gyenge lángon olvaszd bele a mozzarellát, majd fűszerezd petrezselyemmel.

Kecskesajtos-mézes krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 2 nagy burgonya
  • 2 zöldalma
  • 10 dkg kecsekesajt vagy márványsajt
  • 5 dkg rukkola vagy friss bazsalikomlevél
  • 5 dkg vágott dióbél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál akácméz
  • 1 teáskanál citromlé

A burgonyát alaposan tisztítsd meg, héjastól vágd karikára, és forró, sós vízben főzd 15 percig. Az almát héjastól vágd kockákra, és locsold meg a citromlével. A kecskesajtot is darabold fel, majd keverd össze a főtt burgonyával, az almával, a dióval és a rukkolával. A mézet és az ecetet keverd simára az olajjal és a köménymaggal, locsold meg vele a salátát, és azonnal tálald.

Krumplis lepény

Hozzávalók:

  • 3 krumpli
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál petrezselyem
  • fél paradicsom
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • őrölt szerecsendió
  • egy kávéskanál provance-i fűszerkeverék

A krumplit enyhén sós vízben főzd meg, hámozd meg, és vágd szeletekre, a paradicsomot karikázd fel, a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és fonnyaszd meg rajta a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a krumplit. Gyakran megkeverve enyhén pirítsd meg. A tojásokat öntsd egy tálkába, ízesítsd a fűszerekkel, és verd fel egy villával. Ezután öntsd a krumplira, keverd meg, majd közepes lángon süsd még 15 percig, amíg a tojás elkezd kocsonyásodni. Ezután csúsztasd egy lapos tálra, hagyd pár percig pihenni, majd szeletelve tálald.

Édes-savanyú krumpli

Hozzávalók:

  • 4 nem szétfövő burgonya
  • 2 evőkanál semleges olaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szárított chili
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • feketebors

A krumplit hámozd meg, majd uborkagyalun gyaluld le. Az újhagymát vágd 5 cm-es darabokra, majd vágd vékony szeletekre. A paprikát csíkozd fel. A fokhagymát törd össze, a chilit morzsold el. Forrósíts fel egy wokot vagy egy nagyobb serpenyőt, majd a burgonyát, a paprikát és az újhagymát nagy lángon, állandóan kevergetve süsd hét percig. A cukrot keverd el az ecettel és a szójaszósszal, a fokhagymával együtt öntsd a burgonyához, és alacsony lángon egy percig főzd együtt őket. Ezután sózd, borsozd, és tálald apróra vágott metélőhagymával.

Ezt is szeretjük