4 gazdag raguleves
Odakint óriási pelyhekben hullik a hó, és már attól kiráz a hideg, ha csak kinézel az ablakon? Íme, néhány raguleves-tipp, amivel felmelegítheted magad.
A ragulevesnek millió fajtája létezik, tulajdonképpen bármivel megbolondítható, csak ízlés kérdése.
Sőt, cipóban vagy kenyérrel tálalva akár főfogás is lehet belőle. Nem utolsósorban pedig ezeken a hideg napokon igazán jól jön egy tányér gőzölgő étel.
Csirkés raguleves
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkeaprólék
- 15 dkg borsó
- 15 dkg gomba
- 3 evőkanál olaj
- 2 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 evőkanál liszt
- szárított petrezselyem
- bors
- só
A hagymát az olajon pirítsd üvegesre. A feldarabolt csirkeaprólékot add hozzá, majd sózd, borsozd, és önts rá két deci vizet.
Fedd le a tetejét, és párold puhára. A karikára vágott, megtisztított zöldséget add hozzá a húshoz, és szórd meg liszttel. Keverd alaposan össze, és öntsd fel vízzel. Forrald fel, majd tedd bele a zöldborsót és a gombát is. Sózd, borsozd, és hintsd meg a szárított petrezselyemmel. Néhány percig főzd, és már tálalhatod is.
Tárkonyos raguleves
Hozzávalók:
- 60-70 dkg sertéscomb
- 10 dkg zöldborsó
- 3 szál petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál mustár
- 2 nagy répa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- babérlevél
- tárkony
- só
- bors
A sertéscombot kockázd fel. Egy fazekat tölts meg vízzel, és tedd bele a húst. Amikor felforr, öntsd le róla a vizet. Az olajon pirítsd meg a sárgarépát. Tedd rá a húst, és újra öntsd fel vízzel. Tedd bele a petrezselymet, a paprikát, a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, és ízlés szerint sózd, borsozd. Amikor a hús elkezd puhulni, tedd bele a borsót.
Egy kis tálban a mustárt keverd össze a tejföllel, és habard be vele a levest. Amikor már minden megfőtt, tedd bele a levesbe a tárkonyt.
Tejfölös raguleves
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkehús vagy aprólék
- 30 dkg sertéslapocka
- 20 dkg vegyes zöldség
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg zöldborsó
- 5 dkg gomba
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 dkg liszt
- 1 szelet zeller vagy zellerlevél
- lestyánlevél
- zöldpetrezselyem
- só
A húst darabold fel, sózd meg, és az olajon pirítsd meg egy kicsit. Öntsd fel egy pohár vízzel, és párold félig puhára. A vizet, ha elfő, pótold. Amikor félig puha, tedd bele a karikára vágott vegyes zöldséget, majd öntsd fel vízzel. Amikor a zöldségek már félig megpuhultak, add hozzá a borsót és a felszeletelt gombát is. Ha már puha minden, tedd bele a petrezselymet, szórd meg liszttel, és főzd fel. Tejföllel tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Erdélyi raguleves
Hozzávalók:
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál tejföl
- 2 babérlevél
- 1 csomag csirkeaprólék
- 1 evőkanál liszt
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 dl tejföl
- só
A zöldségeket tisztítsd meg, karikázd fel, majd a babérlevéllel tedd fel főni. A csirkeaprólékot tedd bele, majd ízlés szerint sózd meg. Egy serpenyőbe tedd bele a vajat és a lisztet, és készíts belőle rántást. Amikor a hús már megpuhult, sűrítsd be a rántással a levest, és főzd néhány percig. A lisztet és a tejfölt keverd csomómentesre egy kis tálkában, és tedd a levesbe. Főzd pár percig, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab