4 gyors, rakott egytálétel
Gyorsan elkészíthető receptjeink segítenek, hogy örömmel ragadj fakanalat, és igazi finomságokat készíts. Így szombaton sem kell sok időt a konyhában töltened.
Az alábbi gyors, mindössze negyven perces receptek alkalmasak arra, hogy a család jóllakjon, és hétvégén te se gürcölj a konyhában.
Ráadásul elég egyetlen fogást elkészítened, hiszen a rakott egytálételekhez nem kell már semmi más, csak egy kés és egy villa.
Amerikai makaróni
Hozzávalók:
- 40 dkg makaróni
- 20 dkg cheddar sajt
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 1 csokor újhagyma
- 1 liter tej
- 2 dl tejszín
- 2 babérlevél
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 nagy csipet pirospaprika
- só és bors
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Amíg a tészta fő, készítsd el a sajtmártást. Az olvadt vajhoz add hozzá a lisztet, a felkarikázott újhagymát, majd öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, fűszerezd babérlevéllel, kakukkfűvel, szerecsendióval, pirospaprikával, sóval és borssal, majd főzd sűrűre. A mártásba keverd bele a reszelt sajt háromnegyedét. A megfőtt makarónit keverd össze a sajtmártással, tedd tepsibe, szórd meg a tetejét a maradék sajttal, és süsd aranybarnára.
Gyors spenótos gnocchi
Hozzávalók:
- 45 dkg mirelit spenót
- 25 dkg ricotta
- 5 dkg parmezán
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 15 dkg finomliszt
- 1 tojássárgája
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só, bors
A felolvadt spenóthoz add hozzá a ricottát, a tojássárgáját, a lisztet, a parmezánt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és jól keverd össze. Forrásban lévő vízben, a jól ismert galuskaszaggató módszerrel főzd meg a gnocchit. A finoman zúzott fokhagymát keverd bele a tejszínbe, és az egészet öntsd rá a megfőtt gnocchira. Reszelj a tetejére juhsajtot, és forró sütőben süsd össze.
Csőben sült, sonkás karfiol
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 20 dkg sonka
- 1 nagy pohár tejföl
- 20 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 kiskanál szárított oregánó
- ételízesítő
- pici só
A karfiolt jól mosd meg, majd szedd rózsáira, és főzd félpuhára ételízesítővel kevert vízben. A sonkát vágd fel csíkokra. Egy tűzálló tepsit vagy tálat kenj ki vajjal, tedd bele a karfiolt, a tetején oszlasd el a sonkacsíkokat, végül kend meg vastagon az egészet a reszelt sajtos, oregánós tejföllel. Süsd pirosra, és máris tálalhatod.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csőben sült articsóka
Hozzávalók:
- 10-15 articsóka
- 15 dkg reszelt parmezán
- 2 citrom frissen facsart leve
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 2 dl tejföl
- kevés tengeri só
Tisztítsd meg az articsókát a külső leveleitől, mosd meg, szárítsd meg, és locsold meg az egyik citrom levével. Főzd puhára a másik citrom levével és egy csipet sóval. Ha megpuhult, tedd kivajazott tepsibe, öntsd le tejföllel, és szórd meg parmezánnal. Előmelegített tepsiben addig süsd, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség