Mustáros hússzelet sajtmártásban

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 szelet karaj
  • 1 db lilahagyma (nagy)
  • 3 ek dijoni magos mustár
  • őrölt színes bors
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor

Sajtmártás hozzávalói

  • 10 dkg füstölt sajt
  • 7 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl hideg tej
  • őrölt fehérbors
  • csipet szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kenjük meg mindkét oldalát a magos mustárral. Ezután hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

A hagymát vágjuk fel apróra, majd a felhevített vajon kezdjük el üvegesre párolni. Pár perc után helyezzük bele a karajszeleteket, majd pár perc alatt süssük a húst kifehéredésig. (Sütés közben többször forgassuk át a hússzeleteket, és úgy süssük pár percig.)

Ezután az elősütött hússzeleteket tegyük egy tepsibe egymás mellé, majd öntsük köré a hagymás vajat, és a bort. Ezután alufóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt pároljuk puhára.

A vajat hevítsük fel, majd szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk pár pillanatig. (Vigyázzunk, nehogy a liszt megpiruljon, szép világos színű maradjon!!!)

Ezután állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a hideg tejet, majd keverjük simára. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval.

Ezután adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot, majd kevergetve pár perc alatt sűrítsük be.

A puhára párolt húst vegyük ki a sütőből, majd szedjük ki a szaftból, és tegyük félre.

A visszamaradt szafthoz adjuk hozzá a sajtmártást, majd keverjük alaposan össze. Ezután tegyük vissza a hússzeleteket, majd helyezzük be a sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre.

Tálaláskor helyezzük tányérra a sajtmártásos hússzeletet, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Blog.hu ajánló