Mustáros hússzelet sajtmártásban

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

Az isteni Marilyn ilyen dögös volt nadrágban: nemcsak szoknyában imádták a pasik »

Ez lesz a cipődivat tavasszal: 10 fazon, amit biztosan hordani fogunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 szelet karaj
  • 1 db lilahagyma (nagy)
  • 3 ek dijoni magos mustár
  • őrölt színes bors
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor

Sajtmártás hozzávalói

  • 10 dkg füstölt sajt
  • 7 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl hideg tej
  • őrölt fehérbors
  • csipet szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kenjük meg mindkét oldalát a magos mustárral. Ezután hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

A hagymát vágjuk fel apróra, majd a felhevített vajon kezdjük el üvegesre párolni. Pár perc után helyezzük bele a karajszeleteket, majd pár perc alatt süssük a húst kifehéredésig. (Sütés közben többször forgassuk át a hússzeleteket, és úgy süssük pár percig.)

Ezután az elősütött hússzeleteket tegyük egy tepsibe egymás mellé, majd öntsük köré a hagymás vajat, és a bort. Ezután alufóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt pároljuk puhára.

A vajat hevítsük fel, majd szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk pár pillanatig. (Vigyázzunk, nehogy a liszt megpiruljon, szép világos színű maradjon!!!)

Ezután állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a hideg tejet, majd keverjük simára. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval.

Ezután adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot, majd kevergetve pár perc alatt sűrítsük be.

A puhára párolt húst vegyük ki a sütőből, majd szedjük ki a szaftból, és tegyük félre.

A visszamaradt szafthoz adjuk hozzá a sajtmártást, majd keverjük alaposan össze. Ezután tegyük vissza a hússzeleteket, majd helyezzük be a sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre.

Tálaláskor helyezzük tányérra a sajtmártásos hússzeletet, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Blog.hu ajánló