Töltött karajszeletek rántva
Töltött karajszeletek rántva
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 20 dkg mozzarella sajt
- 2 hegyes erős paprika
- 1 szál parasztkolbász
- 2 szál újhagyma
- só
A panírozáshoz
- 20 dkg finomliszt
- 3 tojás
- 25 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez
- 5 dl étolaj
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A sajtot négy szeletbe vágjuk.
A kolbászt, az újhagymát a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk 1-1 szelet sajtot, két-három szelet kolbászt, újhagymát és paprikát, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A betöltött karajszeleteket a szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás- zsemlemorzsa). Ha szétnyílik a töltött hús, hústűvel tűzzük össze panírozás előtt.
Bő olajban, közepes lángon süssük meg a karajszeleket (magas lángon sütve kívül megsül, belül nem sül át rendesen, erre figyeljünk, hogy csak közepes lángon süssük).
A töltött karajszelet mellé én szalmakrumplit készítettem, de bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept