Töltött karajszeletek rántva
Töltött karajszeletek rántva
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 20 dkg mozzarella sajt
- 2 hegyes erős paprika
- 1 szál parasztkolbász
- 2 szál újhagyma
- só
A panírozáshoz
- 20 dkg finomliszt
- 3 tojás
- 25 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez
- 5 dl étolaj
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A sajtot négy szeletbe vágjuk.
A kolbászt, az újhagymát a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk 1-1 szelet sajtot, két-három szelet kolbászt, újhagymát és paprikát, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A betöltött karajszeleteket a szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás- zsemlemorzsa). Ha szétnyílik a töltött hús, hústűvel tűzzük össze panírozás előtt.
Bő olajban, közepes lángon süssük meg a karajszeleket (magas lángon sütve kívül megsül, belül nem sül át rendesen, erre figyeljünk, hogy csak közepes lángon süssük).
A töltött karajszelet mellé én szalmakrumplit készítettem, de bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept