Só tetején sült csirke
A receptet székelyudvarhelyi nagynénémtől tanultam, évek óta készítem a családom nagyon szereti.
Só tetején sült csirke
Hozzávalók 4 személyre
- egy egész csirke
- zöld fűszerek
- ízles szerint lestyán
- kakukkfű
- rozmaring
- petrezselyemzöld
- házi ételízeső
- egy teáskanálnyi frissen őrölt bors
- egy teáskanál olívaolaj
- egy db. alma
- 80-90 dkg durva só a sütéshez
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla, a gerincénél kettőbe vágjuk.
A sütőt bekapcsoljuk. Bedörzsöljük a házi ételízesítővel és a frissen őrölt borssal, bekenjük az olívával.
Az almát felszeljük, a zöld fűszereket megmossuk.
Egy serpenyőbe tesszük a durva sót, majd rászórjuk a zöld fűszereket, az alma szeleteket és ráfektetjük a csirkét.
180 fokos sütőbe tesszük, alsó felső sütésre kb. 50 percre, közben megfordítjuk a csirkénket. További fél órát sütjük a légkeveréses fokozaton , ameddig szép színt kap. (Természetesen a sütési idő függ a csirke nagyságától.)
Vigyázzunk amikor megfordítjuk, maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek.
Bármilyen salátával, krumplipürével, párolt zöldséggel nagyon finom, a bőre olyan vékony lesz, mint a cigarettapapír.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept