Só tetején sült csirke

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A receptet székelyudvarhelyi nagynénémtől tanultam, évek óta készítem a családom nagyon szereti.

Só tetején sült csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • egy egész csirke
  • zöld fűszerek
  • ízles szerint lestyán
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • petrezselyemzöld
  • házi ételízeső
  • egy teáskanálnyi frissen őrölt bors
  • egy teáskanál olívaolaj
  • egy db. alma
  • 80-90 dkg durva só a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla, a gerincénél kettőbe vágjuk.
A sütőt bekapcsoljuk. Bedörzsöljük a házi ételízesítővel és a frissen őrölt borssal, bekenjük az olívával.
Az almát felszeljük, a zöld fűszereket megmossuk.
Egy serpenyőbe tesszük a durva sót, majd rászórjuk a zöld fűszereket, az alma szeleteket és ráfektetjük a csirkét.
180 fokos sütőbe tesszük, alsó felső sütésre kb. 50 percre, közben megfordítjuk a csirkénket. További fél órát sütjük a légkeveréses fokozaton , ameddig szép színt kap. (Természetesen a sütési idő függ a csirke nagyságától.)
Vigyázzunk amikor megfordítjuk, maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek.
Bármilyen salátával, krumplipürével, párolt zöldséggel nagyon finom, a bőre olyan vékony lesz, mint a cigarettapapír.

1
2
3
4

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük