Szedres túrótorta

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a könnyed szedres-joghurtos, túrókrémtől hihetetlenül frissítő desszertet garantálom, hogy mindenki imádni fogja.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 13-15 piskóta
  • 600–800 g szeder
  • 600 g túró
  • 250 g gyümölcsjoghurt
  • 5 ek porcukor
  • 250 ml tejszín
  • 2 tasak zselatin
  • 1 tasak színes zselatinpor
  • főzött kávé
Recept idők

Elkészítés:

Nyári gyümölcsös recept

Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljára helyezzük a kávéba áztatott piskótákat.
A friss szedret átválogatjuk, és 200 g-ot félreteszünk a díszítéshez.
Összeforgatjuk a cukrot, túrót és a gyümölcsjoghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük, ezután a túrókrémmel és a maradék szederrel óvatosan összeforgatjuk. Ha zselatinport használunk, a hideg vízzel elkevert port alacsony hőfokon feloldjuk, 2-3 ek túrómasszával elkeverjük, majd a maradék túrómasszához adjuk. A krémet a piskótára simítjuk.
Végül a torta tetejét a félretett szedrekkel díszítjük, leöntjük színes tortazselével. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Blog.hu ajánló