Szedres túrótorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt a könnyed szedres-joghurtos, túrókrémtől hihetetlenül frissítő desszertet garantálom, hogy mindenki imádni fogja.

Szedres túrótorta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 13-15 piskóta
  • 600–800 g szeder
  • 600 g túró
  • 250 g gyümölcsjoghurt
  • 5 ek porcukor
  • 250 ml tejszín
  • 2 tasak zselatin
  • 1 tasak színes zselatinpor
  • főzött kávé
Recept idők

Elkészítés:

Nyári gyümölcsös recept

Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljára helyezzük a kávéba áztatott piskótákat.
A friss szedret átválogatjuk, és 200 g-ot félreteszünk a díszítéshez.
Összeforgatjuk a cukrot, túrót és a gyümölcsjoghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük, ezután a túrókrémmel és a maradék szederrel óvatosan összeforgatjuk. Ha zselatinport használunk, a hideg vízzel elkevert port alacsony hőfokon feloldjuk, 2-3 ek túrómasszával elkeverjük, majd a maradék túrómasszához adjuk. A krémet a piskótára simítjuk.
Végül a torta tetejét a félretett szedrekkel díszítjük, leöntjük színes tortazselével. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Ezt is szeretjük