Almás-csokoládés pite

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tészta hozzávalói 24 cm-es piteformához:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 db tojássárgája
  • 1-2 ek hideg víz
  • A töltelék hozzávalói:
  • 3 db alma
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor (v. 1 ek étkezési keményítő)
  • 1 tk őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT

A lisztet és a hideg, felkockázott vajat robotgéppel morzsalékossá keverjük. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a porcukrot és a diót, a tojássárgáját, majd 1-2 ek hideg vizet attól függően, hogy mennyit vesz fel a tészta. Fóliába csomagoljva 30 percre tegyük a hűtőbe.
A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát. Villával több helyen böködjük meg, helyezzünk rá sütőpapírt és töltsük meg nehezékkel (pl. babbal).
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig, majd hagyjuk hűlni.
A hámozott és vékony cikkekre szelt almákat citromlével csepegtessük le, nehogy megbarnuljanak.
A mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük simára, reszeljük hozzá a csokoládét, adjuk hozzá az egész tojásokat, a fahéjt és a tejszínt, keverjük simára. Végül keverjük hozzá a vaníliás pudingport.
Az elősütött tészta tetejére helyezzük rá az almát, majd óvatosan öntsük rá a mascarponés keveréket.
Közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük aranybarnára, majd a sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Blog.hu ajánló