Almás-csokoládés pite

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almás-csokoládés pite

Hozzávalók 4 személyre

  • A tészta hozzávalói 24 cm-es piteformához:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 db tojássárgája
  • 1-2 ek hideg víz
  • A töltelék hozzávalói:
  • 3 db alma
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor (v. 1 ek étkezési keményítő)
  • 1 tk őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT

A lisztet és a hideg, felkockázott vajat robotgéppel morzsalékossá keverjük. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a porcukrot és a diót, a tojássárgáját, majd 1-2 ek hideg vizet attól függően, hogy mennyit vesz fel a tészta. Fóliába csomagoljva 30 percre tegyük a hűtőbe.
A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát. Villával több helyen böködjük meg, helyezzünk rá sütőpapírt és töltsük meg nehezékkel (pl. babbal).
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig, majd hagyjuk hűlni.
A hámozott és vékony cikkekre szelt almákat citromlével csepegtessük le, nehogy megbarnuljanak.
A mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük simára, reszeljük hozzá a csokoládét, adjuk hozzá az egész tojásokat, a fahéjt és a tejszínt, keverjük simára. Végül keverjük hozzá a vaníliás pudingport.
Az elősütött tészta tetejére helyezzük rá az almát, majd óvatosan öntsük rá a mascarponés keveréket.
Közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük aranybarnára, majd a sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük