Almás-csokoládés pite
Almás-csokoládés pite
Hozzávalók 4 személyre
- A tészta hozzávalói 24 cm-es piteformához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg darált dió
- 1 db tojássárgája
- 1-2 ek hideg víz
- A töltelék hozzávalói:
- 3 db alma
- 10 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 2 db tojás
- 5 dkg fehércsokoládé
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1/2 cs vaníliás pudingpor (v. 1 ek étkezési keményítő)
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT
A lisztet és a hideg, felkockázott vajat robotgéppel morzsalékossá keverjük. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a porcukrot és a diót, a tojássárgáját, majd 1-2 ek hideg vizet attól függően, hogy mennyit vesz fel a tészta. Fóliába csomagoljva 30 percre tegyük a hűtőbe.
A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát. Villával több helyen böködjük meg, helyezzünk rá sütőpapírt és töltsük meg nehezékkel (pl. babbal).
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig, majd hagyjuk hűlni.
A hámozott és vékony cikkekre szelt almákat citromlével csepegtessük le, nehogy megbarnuljanak.
A mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük simára, reszeljük hozzá a csokoládét, adjuk hozzá az egész tojásokat, a fahéjt és a tejszínt, keverjük simára. Végül keverjük hozzá a vaníliás pudingport.
Az elősütött tészta tetejére helyezzük rá az almát, majd óvatosan öntsük rá a mascarponés keveréket.
Közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük aranybarnára, majd a sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept