Tejszínes-gombás makaróni

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Éhségűző, gyors fogásnak szántam, de beleszerettem. :)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag makaróni tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd aprított fokhagyma
  • 3 ek zsiradék
  • 1 csiperkegomba konzerv
  • pirospaprika
  • bors
  • kakukkfű
  • 20 dkg edami sajt
  • 3 dl főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A makarónit sós vízben kifőzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a felaprított fokhagymával együtt zsiradékon megfonnyasztjuk.
A gombáról leöntjük a levet, majd felaprítjuk kisebb darabokra.
Rádobjuk a hagymákra, kevés pirospaprika, só, bors, kakukkfű jön ízlés szerint.
Kis vizet öntünk rá, 2-3 decit.
Egy kicsit összeforrnak, majd a sajtot lereszeljük, és a főzőtejszínnel elkeverjük.
Ezt ráöntjük a gombára és jól elkeverjük.
Összeforraljuk, majd beleforgatjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.
Elzárjuk alatta az energiaforrást.
Nem sóztam agyon se a szószt se a tésztát, mert én tálaláskor vörös hawaii sóval szórtam meg.
Szerintem sokkal jobb így utólag megszórni nagyobb szemű sóval az egészet (természetesen kell egy minimális mennyiség a tészta főzővizébe, illetve a mártásba, a végső sózás ezeket nem pótolja).

1
2
3
Blog.hu ajánló