Tejszínes-gombás makaróni

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Éhségűző, gyors fogásnak szántam, de beleszerettem. :)

Tejszínes-gombás makaróni

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag makaróni tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd aprított fokhagyma
  • 3 ek zsiradék
  • 1 csiperkegomba konzerv
  • pirospaprika
  • bors
  • kakukkfű
  • 20 dkg edami sajt
  • 3 dl főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A makarónit sós vízben kifőzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a felaprított fokhagymával együtt zsiradékon megfonnyasztjuk.
A gombáról leöntjük a levet, majd felaprítjuk kisebb darabokra.
Rádobjuk a hagymákra, kevés pirospaprika, só, bors, kakukkfű jön ízlés szerint.
Kis vizet öntünk rá, 2-3 decit.
Egy kicsit összeforrnak, majd a sajtot lereszeljük, és a főzőtejszínnel elkeverjük.
Ezt ráöntjük a gombára és jól elkeverjük.
Összeforraljuk, majd beleforgatjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.
Elzárjuk alatta az energiaforrást.
Nem sóztam agyon se a szószt se a tésztát, mert én tálaláskor vörös hawaii sóval szórtam meg.
Szerintem sokkal jobb így utólag megszórni nagyobb szemű sóval az egészet (természetesen kell egy minimális mennyiség a tészta főzővizébe, illetve a mártásba, a végső sózás ezeket nem pótolja).

1
2
3
Ezt is szeretjük