Káposztás batyu
Káposztás batyu
Hozzávalók 8 személyre
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál porcukor
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott Vénusz margarin
- 1 kis fej káposzta
- 2 evőkanál Vénusz étolaj
- só
- bors
- 1 evőkanál cukor
- tojás a lekenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd a sózott liszthez adjuk. A tésztát összeállítjuk és a végén hozzáadjuk a megolvasztott margarint. Még egyszer átdagasztjuk, majd meleg helyen (letakarva) duplájára kelesztjük. Közben a káposztát lereszeljük és megsózzuk.Kicsit állni hagyjuk, majd a kinyomkodott káposztát az olajon megpároljuk és közben ízlés szerint borsozzuk ,ha kell még sózzuk. Mikor majdnem kész hozzáadjuk a cukrot is még egy kicsit pároljuk. Ha kész kicsit hűlni hagyjuk. A tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és kb.10x10 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyik lapra rakunk egy evőkanál tölteléket, majd a két-két átlós sarkát összecsípjük. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, tojással lekenjük, és még egy kicsit kelni hagyjuk. 200 C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept