Paplanos csirkemell
Paplanos csirkemell
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db csirkemel filé
- 20 dkg gomba
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2db tojás
- kevés liszt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A filézett csirke mellet be kell sózni, lisztben átforgatom, majd vajon átsütöm, utána jénaiba berakom.
Közben a gombát le kell reszelni és a maradék vajon meg kell dinsztelni és liszttel, tejszínnel be kell habarni, majd a 2 db tojássárgáját és ízlés szerint őrölt borsot kell keverni bele. A tojás fehérjét fel kell verni habnak és az egészet összekel keverni.
A csirkére rá kell a masszát önteni, majd sütőben meg kell sütni. Burgonyapürével tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept