Töltött káposzta
Töltött káposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 1/2 kg savanyú káposzta
- 1/2kg darált hús
- 1 tojás
- 1 marok rizs
- só
- pirospaprika
- sűrített paradicsom
- 1 marok rizsliszt
Elkészítés:
A savanyú káposztát felteszem főni annyi vízzel, hogy ellepje. A darált húsból, tojásból, 1 marok rizsből, sóból gombócokat formálunk. Ha forr a víz, elhúzzuk a káposztát a lábas szélére, és belehelyezzük a gombócokat. Majd ráhúzzuk a húsra a káposztát. 1 marok rizslisztet teszek bele, majd pirospaprikával megszórom. Amikor kiállnak a gombócból a rizsszemek, akkor beleteszem a sűrített paradicsomot. Pár percig forralom, és kész.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept