Csakúgy, ahogy vannak ételek, melyeknek nem tesz jót a hűtőszekrényben való tárolás - erről ide kattintva olvashatsz bővebben -, olyanok is szép számmal akadnak, melyek esetében a fagyasztással kell vigyázni, az ugyanis jelentős mértékben ronthatja az élelmiszer állagát. Ilyenek a következők is, nézd meg a képeket!

Az olyan magas víztartalmú zöldségeket, mint amilyen például az uborka, a paradicsom vagy épp a dinnye, semmiképp se fagyaszd le, a kiolvasztás után ugyanis rájuk sem ismersz majd.

Bár sokaknak eszükbe sem jutna, vannak, akik elgondolkoznak azon, érdemes lehet-e lefagyasztani a főtt tésztát. A válasz sajnos a nem, kiolvasztás után ugyanis nyúlós és ragacsos masszát kapsz helyette.

Az avokádó kellemes, krémes állagának is búcsút mondhatsz, ha a fagyasztóban szeretnéd tartósítani.

A lágy sajtokat is tilos a fagyasztóban tárolni, állaguk ugyanis jelentős mértékben romlani fog.

Nem véletlen, hogy sokan előszeretettel fagyasztják le a később főzéshez felhasználandó vagy például más módon feldolgozandó, zöld leveles zöldségeket, mint amilyen a spenót és a sóska, semmiképp se fagyaszd azonban le őket, ha eredetihez hasonló állapotukban szeretnéd őket felhasználni, például salátakészítéshez.

Krémeket, szószokat vagy például majonézt soha ne tegyél a fagyasztóba, összetevőik ugyanis különválhatnak, minek köszönhetően igencsak furcsa állagot kaphatnak.

A tojással is nagyon vigyázz, az állagváltozás mellett ugyanis azért sem tanácsos a fagyasztóba tenni, mert a benne található folyadék megfagyva könnyedén szétrepesztheti a héjat.
Ezzel dörzsöld át a vágódeszkát!
A vágódeszka tisztítása több szempontból is problémás lehet. A következő házi szereket azonban bátran bevetheted, nézd meg a képeket!