Csináld ezt a serpenyőddel, és finomabb lesz az étel!

8 szuper házi trükköt mutatunk

Próbáld ki a konyhai praktikákat!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különféle házi praktikák tárháza szinte kifogyhatatlan, legyen szó pénztárcabarát trükkökről, a takarítás megkönnyítéséről vagy éppen olyan konyhai ötletekről, amelyek a főzést és az élelmiszerek tárolását, kezelését teszik egyszerűbbé. Ilyeneket gyűjtöttünk csokorba, nézd meg a képeket!

Az ötletek összeválogatásához a Házi praktikák, fortélyok című kiadvány jó tanácsait vettük alapul.

Ha az öntöttvas serpenyőt mosogatás, illetve száradás után belül növényi olajjal kened át vékony rétegben - akár egy papírtörlő segítségével -, megelőzheted a rozsdásodást, nem beszélve arról, hogy az étel is ízesebb lesz a következő alkalommal.

A serpenyőből kifröccsenő olaj nemcsak a takarítás szempontjából jelent kellemetlenséget, de égési sérüléseket is okozhat, ezért mindig figyelj rá, hogy ne kerüljön víz az olajhoz, a fagyasztott termékeket engedd fel kissé, és hagyd lecsöpögni - ha kell, itasd is le a nedvességet -, emellett az is segíthet, ha a serpenyőbe szórsz egy kevés sót.

Ha krumplit főzöl, érdemes a vízhez egy kevés ecetet adni, így nem fő majd annyira szét, de a tej is hasznos lehet, sós vízhez adva gondoskodik róla, hogy még finomabb legyen a krumpli íze.

Ha húst panírozol, a felvert tojásba keverj egy nagyon kicsi olajat, így egyszerűbbé válik a művelet, és a morzsa is jobban tapad majd.

Ha megmaradt a kenyér, de kissé kiszáradt, semmiképp se vegyél helyette újat, felfrissítheted ugyanis, ha kissé nedves konyharuhába csavarod, majd a sütőben átsütöd egy kicsit.

A régebbi, állottabb kávét sem kell kidobnod, főként, ha van otthon kávédarálód: felfrissítheted ugyanis az ízét, ha újra ledarálod, különösen, ha még néhány egész kávészemet is adsz hozzá.

Az érett banán általában gyorsan megbarnul, megakadályozhatod azonban ezt, ha egy nagy, lezárt befőttesüvegben tárolod. Semmiképpen se tedd a hűtőbe, az alacsony hőmérséklet ugyanis árt a gyümölcsnek.

Ezért ne öntsd ki a tojás főzővizét: van, aminek jót tesz!

Ezt és más maradékokat se dobj ki, eláruljuk, miért! Nézd meg a képeket, és azt, mire használhatod őket!

Ezért ne öntsd ki a tojás főzővizét: van, aminek nagyon jót tesz a lakásodban

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük