A tökéletes só-liszt gyurma receptje: milyen arányokra figyelj oda?
Szuper játék a kicsinek, ami ráadásul fejleszti is a kézügyességét. Pár perc, és kész!
Gyerekkorodban talán te is játszhattál az egyszerű, de nagyszerű, otthon elkészíthető só-liszt gyurmával, aminek külön előnye, hogy a levegőn hagyva pár nap alatt megszárad és megszilárdul. Csinálj most te is a gyereknek, megmutatjuk a helyes arányokat.
Só-liszt gyurma recept
-
20 dkg liszt
-
20 dkg apró szemű só
-
125 ml víz
-
1-2 evőkanál étolaj
Gyúrd simára, és indulhat a játék! Ugyanúgy viselkedik, mint a normál gyurma. Formázzatok kiscsigát, cicát, akármit, vagy használjátok a gipszöntő formákat, majd a levegőn pár nap alatt szárítsátok meg a műveket! A gyerek utána filccel ki is színezheti. Ha áttetsző lakkal lefújjátok, tartósabb marad.
Vigyázz, hogy a gyerek ne kóstolgassa a só-liszt gyurmát, mert fájhat tőle a hasa, és a sóssága miatt egyébként sem tenne jót az egészségének.
Bizarr gyerekjátékok
Elképesztő, milyen játékok kerülhetnek ki a gyártósorokról. Nézz meg néhányat a legborzasztóbbak közül.
Hová gondoltak a gyártók? 6 gyomorforgató játék, amit tényleg árultak is
Nézegess képeket!
Elolvasom