Nehéz megemészteni! Képeken 6 étel, ami a puffadás mögött állhat

A bab, a tej vagy a gomba fogyasztása akár kellemetlen gázképződéshez is vezethet.

Dia


                        	A zsírosabb húsok akár órákat tölthetnek a gyomorban: a fehérjék és a zsírok együttes emésztése sok időt vesz igénybe. Ezek a fogások megterhelhetik az emésztőrendszert, puffadáshoz vezethetnek, különösen a máj és az epeutak gyengébb működése esetén.

A zsírosabb húsok akár órákat tölthetnek a gyomorban: a fehérjék és a zsírok együttes emésztése sok időt vesz igénybe. Ezek a fogások megterhelhetik az emésztőrendszert, puffadáshoz vezethetnek, különösen a máj és az epeutak gyengébb működése esetén.

Dia


                        	A hüvelyesek - bab, zöldborsó, lencse - magas rosttartalmukból, valamint a lebontásukhoz szükséges enzimek hiányából adódóan nehezen emészthetőek. Lebontásukat a vastagbélben élő baktériumok végzik, a folyamat pedig gázképződést eredményez.

A hüvelyesek - bab, zöldborsó, lencse - magas rosttartalmukból, valamint a lebontásukhoz szükséges enzimek hiányából adódóan nehezen emészthetőek. Lebontásukat a vastagbélben élő baktériumok végzik, a folyamat pedig gázképződést eredményez.

Dia


                        	Bár a gomba zsírszegény és alacsony kalóriatartalmú, a vázanyagát alkotó kitintől - valamint sokszor az elkészítésének köszönhetően - nehezen emészthető étel. Tudj meg többet róla!

Bár a gomba zsírszegény és alacsony kalóriatartalmú, a vázanyagát alkotó kitintől - valamint sokszor az elkészítésének köszönhetően - nehezen emészthető étel. Tudj meg többet róla!

Dia


                        	Bár a keresztesvirágzatúak - káposzta, brokkoli, karfiol, kelbimbó - rendszeres fogyasztása ajánlott, ha szeretnéd megelőzni a rákot, emésztésük gázképződéssel jár. Ennek oka, hogy lebontásuk - a hüvelyesekéhez hasonlóan - a vastagbélben történik, hidrogén, metán és szén-dioxid képződése mellett.

Bár a keresztesvirágzatúak - káposzta, brokkoli, karfiol, kelbimbó - rendszeres fogyasztása ajánlott, ha szeretnéd megelőzni a rákot, emésztésük gázképződéssel jár. Ennek oka, hogy lebontásuk - a hüvelyesekéhez hasonlóan - a vastagbélben történik, hidrogén, metán és szén-dioxid képződése mellett.

Dia


                        	Szakértők szerint a felnőtt lakosság közel kétharmada bizonyos fokú laktózérzékenységtől szenved - vagyis a szervezetük nem tudja a tejcukrot alkotórészeire, szőlőcukorra és galaktózra bontani. Ennek következtében puffadás és hasmenés alakulhat ki. Tudj meg többet róla!

Szakértők szerint a felnőtt lakosság közel kétharmada bizonyos fokú laktózérzékenységtől szenved - vagyis a szervezetük nem tudja a tejcukrot alkotórészeire, szőlőcukorra és galaktózra bontani. Ennek következtében puffadás és hasmenés alakulhat ki. Tudj meg többet róla!

Dia


                        	Az olajos halkonzervek emésztése ugyancsak sok időbe telik a gyomornak, bár gázképződéshez, puffadáshoz csak az arra érzékenyeknél vezet.

Az olajos halkonzervek emésztése ugyancsak sok időbe telik a gyomornak, bár gázképződéshez, puffadáshoz csak az arra érzékenyeknél vezet.

Ezt is szeretjük
Fotó: