10 hétköznapi élelmiszer, amitől Candidád lesz
A magas cukortartalmú és a sok adalékanyagot tartalmazó táplálékok is hajlamosítanak a Candida-fertőzés kiújulására.
A Candida albicans jelenléte az emberi bélrendszerben teljesen normális, ha azonban az élesztőgomba elszaporodik, rengeteg kellemetlen tünetet okozhat. Számos élelmiszer van, ami megnehezíti, hogy megszabadulj a fertőzéstől, illetve elősegíti annak kialakulását. Alapvetően a magas cukortartalmú, élesztővel készült, sok adalékanyagot tartalmazó ételek, illetve a húsfélék veszélyesek.
Tudd meg, pontosan milyen táplálékoktól kell tartózkodnod, amennyiben hajlamos vagy a Candidára! Ha hosszú távon nem is tudsz lemondani róluk, legalább csökkentsd a fogyasztásukat!
A kialakult Candida gomba okozta fertőzés sokkal gyakrabban félrediagnosztizált betegség, mint más hüvelyi fertőzések. Biztos eredményt az otthon elvégezhető gyorsteszt vagy orvos által rendelt laborvizsgálat adhat. A gyorstesztet patikákban, vagy például online a FeminaShopban vásárolhatod meg, a laborvizsgálatot pedig előzetes bejelentkezés után belgyógyászodtól kérheted.
Az otthoni Intim Candida Gyorstesztet itt rendelheted meg »
Miben van több C-vitamin?
Teszteld a tudásod! Vajon tisztában vagy vele, melyik gyümölcsben, zöldségben van több C-vitamin?
OLVASD EL EZT IS!
- candida
- diéta a tartós fogyásért
A gyógyító-karcsúsító Candida-diéta: elpusztítja a túlszaporodott gombákat
- baktérium
- strand
3 alattomos intim fertőzés, ami a strandokon terjed
- joghurt
- táplálkozás