3 alattomos intim fertőzés, ami a strandokon terjed
Tüneteik és kezelésük
A nedves közeg kiváló terep lehet egyes kórokozók számára.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alig várod már, hogy csobbanhass a Balatonban, és végre újra átadd magad a strandolás örömeinek? Mielőtt még kiérnél a partra, nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy bizonyos betegségek kifejezetten strandolás közben leselkednek rád. Ismerd meg a kórokozókat, és néhány óvintézkedéssel kerüld el a fertőzéseket!

Candida-fertőzés

A Candida normál körülmények között a tápcsatornában - szájüregben, bélrendszerben - és a hüvelyben is megtalálható. A hüvely és a bélflóra egyensúlyának felborulása, illetve az immunrendszer legyengülése esetén azonban kórokozóvá válhat. A strandok is remek közeget jelentenek a Candida szaporodásához. Ha immunrendszered nem elég erős, illetve hajlamos vagy a gombás fertőzésekre, a nedves fürdőruha ideális terep lehet a kórokozók terjedéséhez.

Jellemző tünetek

  • Viszketés a nemi szervek környékén.
  • Bőséges - túrószerű - hüvelyi folyás.
  • Égő, kellemetlen érzés a hüvely körül.

E.coli-fertőzés

A hólyaghurut valószínűleg az egyik leggyakoribb nőket érintő bakteriális eredetű fertőzés. A betegség azért fordul elő gyakrabban nőknél, mert esetükben a húgycső jóval rövidebb, mint a férfiaknál - így a kórokozók könnyen jutnak fel a hólyagig. A hólyaghurut kialakulásáért az E.coli baktérium felel.

Ez a kórokozózó a húgyutak, illetve a hólyag falához tapadva elszaporodik és gyulladást alakít ki. A hólyaghurut leggyakoribb tünete az alhasi fájdalom, valamint a vizeletürítés közben tapasztalt égő érzés.

Staphylococcus-fertőzés

A természetben igen gyakori baktériumfaj számára az emberi bőr és nyálkahártya remek menedéket jelent. A Staphylococcus csak bizonyos körülmények között válik kórokozóvá. Ilyenek a bőr-és nyálkahártya-sérülések, illetve az immunrendszer legyengülése. A baktérium testrésztől függően okozhat szemhéj széli árpát, tüdőgyulladást, hüvelygyulladást vagy húgyúti fertőzést.

A kórokozó által okozott intim fertőzésekre fájdalmas vizeletürítés, illetve sötétebb színű - olykor halszagú - folyás hívja fel a figyelmet. Ha ezeket a tüneteket tapasztalod, fontos, hogy mielőbb nőgyógyászhoz fordulj.

Betegségek a hüvelyfolyás mögött

Nőgyógyász szakértőnkkel készített videónkból megtudhatod, milyen betegségek állhatnak a hüvelyi folyás hátterében.

Hasznos óvintézkedések

Cserefürdőruha

Mivel a nedves környezet kedvez a kórokozók - különösen a gombák - szaporodásának, ajánlott két fürdőruhával menned a strandra. Ha hajlamos vagy az említett intim női fertőzésekre, amint kijöttél a vízből, mindig cseréld le a vizes fürdőruhát szárazra.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Úszótampon

Már vásárolhatsz drogériákban speciálisan úszáshoz kifejlesztett tampont. A terméket azonban nem akkor kell használnod, amikor menstruálsz. Abban az esetben érdemes alkalmaznod, ha hajlamos vagy uszodában, illetve strandon hüvelyi fertőzést elkapni. A drogériák polcain ezen a néven keresd: Senta PROTECT Bade- und Schutztampons.

Tőzegáfonya-kapszula

Ha hajlamos vagy a hólyaghurutra, ajánlott rendszeresen szedned tőzegáfonya-kapszulát. Kutatások szerint a növény - a szervezetben is megtalálható - glükoproteinhez hasonló anyagot tartalmaz. E vegyület hatására a vizelet savasabbá válik, ami csökkenti az E.coli baktériumok húgyutakban történő elszaporodásának kockázatát.

Ezt is szeretjük