Magányosan halt meg! Szomszédja talált rá az elhunyt színésznőre
Yvette Vickers az orvos szakértők véleménye szerint közel egy évvel ezelőtt halhatott meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. április 27-én Los Angeles-i otthonában találták meg Yvette Vickers amerikai színésznő és playmate mumifikálódott holttestét, adta hírül a Los Angeles Times.

Az egyik szomszédja talált rá, miután figyelmes lett a postaládájában felhalmozódott és megsárgult levelekre, illetve a pókhálókra a bejárati ajtajánál.

Kizárták az idegenkezűséget

Az egykori hírességet már jó ideje senki sem látta, holtteste állapotából pedig azt állapították meg, hogy mintegy egy évvel ezelőtt halhatott meg. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta.

Yvette Vickers eredetileg Yvette Vedder néven, jazz-zenész szülők gyermekeként látta meg a napvilágot 1928. augusztus 26-án Kansasban.

Kezdetben író szeretett volna lenni, és újságírást tanult a Kaliforniai Egyetemen, nem sokkal később viszont érdeklődése a színészet felé fordult.

Karrierjét reklámfilmekkel kezdte, első filmszerepét pedig az 1950-es Billy Wilder-klasszikusban, az Alkony sugárútban kapta, ám nevét nem tüntették fel a stáblistán.

A hónap playmate-je volt

Az ötvenes években olyan B-filmekben tűnt fel, mint az Attack of the 50 Foot Woman vagy az Attack of the Giant Leeches, emellett különféle sorozatokban is láthatták a nézők.

Az évtized végén figyelt fel a kék szemű, szőke hajú bombázóra Hugh Hefner, így aztán az 1959 júliusában ő lett a hónap playmate-je, a magazinban megjelent fotókat pedig Russ Meyer készítette róla.

A hatvanas években karrierje hanyatlani kezdett, egyre ritkábban és egyre kisebb szerepeket kapott csak, de feltűnt például az 1963-as Hud című Paul Newman-filmben.

Yvette Vickers 1953-ban ment feleségül Don Prellhez, akitől 1957-ben vált el, másodjára Leonard Burns vezette oltár elé 1959-ben, ám még ugyanabban az évben elváltak.

Ezt követően többé nem ment férjhez, de hosszú távú kapcsolat fűzte Jim Hutton színészhez. Utoljára 1990-ben az Evil Spirits című horrorfilmben állt a kamerák elé.

Ezt is szeretjük