Ilyen gyönyörű volt fiatalon Whitney Houston - Már 8 éve nincs köztünk az aranytorkú énekesnő
Fiatalkori fotót mutatunk a legendás énekesnőről.

whitney-houston-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Whitney Houston volt a valaha élt egyik legtehetségesebb és legszebb hangú énekesnő. A világ a lába előtt hevert, a dalait imádták a rajongói, olyan slágereket köszönhetünk neki, mint az I Wanna Dance With Somebody vagy az I Will Always Love You. A tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő már egészen kiskorában vonzódott az énekléshez, de a '80-as években, mielőtt még zenei pályára lépett volna, a modellkedést is kipróbálta.

17 évesen készült róla ez a fotó

Az alábbi fotó 1980-ból való, ekkor Whitney Houston csupán 17 éves volt. Nagyon fotogénnek számított, már ekkor is imádta a kamera. Még a Seventeen magazinban is szerepelt, ő volt az egyik első olyan nő, aki színesbőrűként szerepelhetett egy ilyen kiadványban. Modellként a Glamour, illetve a Cosmopolitan című lapokban is szerepelt, de még egy üdítőreklámban is kapott egy kisebb szerepet.

Whitney Houston 1980-ban, 17 éves korában.
Whitney Houston 1980-ban, 17 éves korában.
Fotó: Doug Vann/Getty Images

A modellkedés mellett a zenei karrierjét is elkezdte egyengetni, hiszen fő célja az volt, hogy énekesnővé váljon. Debütáló albuma végül 1985-ben jelent meg Whitney Houston címmel. Az első korong eleinte nem volt valami népszerű, de, miután három kislemez is listavezető lett róla, rögtön kelendővé vált. A mai napig ez a legsikeresebb lemeze. Karrierje során tíz lemeze jelent meg, és számtalan elismerésben részesült, összesen hat Grammy-díjat nyert.

Színésznőként is kipróbálta magát a '90-es években, egyik legsikeresebb mozija az 1992-es Több, mint testőr, melyben Kevin Costner oldalán láthattuk. Sajnos hiába a siker és a csillogás, Whitney Houstonnak meg kellett küzdenie a démonaival, hosszú évekig súlyos alkohol- és drogproblémái voltak, végül 2012. február 11-én hunyt el gyógyszer-túladagolásban, 48 esztendős volt.

Ezt is szeretjük