Vlagyimir Putyin 31 évig volt nős: Ljudmilával meglepő módon jelentették be válásukat

Ritkán látott felvételeket mutatunk Vagyimir Putyinról és volt feleségéről, Ljudmiláról.

vlagyimir-putyin-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vlagyimir Putyin azon politikusok közé tartozik, aki nem szereti beavatni a médiát a magánéletébe. Amikor 2000-ben megválasztottak Oroszország elnökének, már házas volt, feleségével, Ljudmilával akkoriban két tinédzser lányt neveltek. Hivatalosan 2014-ben, 31 év után mondták ki a válásukat, ám már 2013-ban bejelentették, hogy tönkrement a házasságuk.

Fotókon Vlagyimir Putyin és volt felesége

A politikus és Ljudmila a '80-as évek elején ismerkedtek meg, egy közös barátjuk mutatta be őket egymásnak, az asszony légiutas-kísérőként kereste akkoriban a kenyerét az Aeroflot cégnél. Nagyon intelligens, az orosz mellett folyékonyan beszél spanyolul, franciául és németül, írta meg róla 2017-ben a Business Insider. 1983-ban keltek egybe, a családalapítással nem vártak sokáig, Marija 1985-ben, Jekatyerina 1986-ban született meg. Miután Putyint megválasztották elnöknek, tudatosan ügyeltek arra, hogy gyermekeikkel ne mutatkozzanak a nyilvánosság előtt.

Az orosz first lady szerepe nagyon megviselte őt, ezt a Reutersnek Slava Zaitsev ruhatervező kotyogta el Ljudmiláról. A férfi többször is dolgozott vele együtt.

- Régen mindig arról panaszkodott, mennyire nem bírja a sok utazást, és nem szeret a nyilvánosság előtt megjelenni. Nem készült fel erre a szerepre, váratlanul érte, hogy egyik pillanatról a másikra ő lett az orosz elnök felesége.

2013-ban jött el a fordulópont a házasságukban, abban az évben, júniusban elég szokatlan módon jelentették be, hogy elválnak. Érdekesség, hogy válásukról 2008-ban is pletykáltak, de akkor tagadták ezeket a vádakat.

Színházba voltak hivatalosak együtt, a Kremlben nézték meg az Esmeraldát, az előadás szünetében pedig megkörnyékezték őket a riporterek, ekkor vallották be, hogy elválnak. Sokan meglepődtek a bejelentés módján, hiszen a legtöbb közszereplő maximum egy közleményt ad ki, ha egy ehhez hasonló hírt közöl a nagyvilággal, vagy ha a tévé kamerái előtt is vallanak erről, általában egyedül teszik ezt meg, nem pedig a válófélben lévő partnerük oldalán.

2014-es válásuk óta Ljudmila továbblépett, 2015-ben a nála 21 évvel fiatalabb Artur Ocseretníjhez ment hozzá feleségül.

Képes összeállításunkban ritkán látott képeket mutatunk Vlagyimir Putyinról és volt feleségéről, Ljudmiláról.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük